ÎNTÂLNIRE CU OAMENI DE AFACERI DE SUCCES – un atelier sub egida ERASMUS+  la liceul ‘Voievodul Mircea’, Târgovişte

Joi, 17 mai 2018, liceul « Voievodul Mircea » din Târgovişte, a desfăşurat un atelier cu tema « Întâlnire cu oameni de afaceri de succes ». Această activitate a avut loc în cadrul proiectului NEETs (acronimul pentru formularea Not in Education, Employment, or Training), un parteneriat strategic KA2, finanţat prin programul european ERASMUS+, pe o perioadă de 3 ani (2017 -2020) . Statisticile arată că România ocupă un loc fruntaş în Europa în privinţa tinerilor care nu sunt înscrişi într-o formă de învăţământ, care nu lucrează şi care nu beneficiază de formare profesională. Astfel, activităţile prevăzute în acest proiect au drept scop prevenirea acestui fenomen în colaborare cu instituţiile de învăţământ şi cu familiile tinerilor în situatii de risc.

În cadrul atelierului desfăşurat la liceul « Voievodul Mircea », tinerii elevi au purtat discuţii cu doi oameni de afaceri de succes. Invitaţi au fost domnul Gabriel Ionescu, Managing Partner la firma Land Support Systems, specializată în servicii geospaţiale, şi domnul Dragoş Preda, anteprenor şi manager al firmelor Metalicplas Com SRL, Aerogetic SRL şi Bio Fruct Invest SRL. Aceştia le-au vorbit elevilor despre traiectoria lor profesională, despre calităţile şi abilităţile necesare pentru a pune bazele unei afaceri de succes, dar şi despre eşec şi curajul de a o lua de la capăt, încurajându-i pe tineri spre domeniul anteprenoriatului.

La sfârşitul evenimentului, feedback-ul oferit de elevi a fost pozitiv şi entuziasmat, aceştia manifestându-şi interesul pentru organizarea unor sesiuni asemanatoare şi chiar pentru simularea unor interviuri şi activităţi de formare alături de diverşi angajatori. Erika Radu : « Dacă ar trebui să descriu într-un singur cuvânt seminarul de astazi, acest cuvânt ar fi « Impresionant ! ». Am învatat multe, iar curajul nostru creşte cu fiecare încurajare din partea acestor oameni minunaţi. A fost o experienţă folositoare şi ar trebui repetată deoarece ne-a învaţat să nu ne dăm bătuţi în atingerea obiectivelor noastre. »

Proiectul NEETs se desfăşoară în parteneriat cu 14 instituţii din Marea Britanie, Finlanda, Suedia şi România, şi este coordonat, la nivel local, de către ISJ Dâmboviţa.

 

 

 

 

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro