Începe școala! Ce fac profesorii care au anumite afecțiuni cronice?

În opinia inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, prof. Sorin Ion, cadrelor didactice care suferă de anumite boli cronice și cărora o eventuală infectare cu noul tip de coronavirus le-ar putea pune viața în pericol, trebuie să li se găsească un înlocuitor la clasă. Acesta susține că dascălii respectivi trebuie să rămână în concediu medical și să revină în colectivitate numai cu avizul medicului de medicina muncii, așa cum precizează ordinul de ministru.

,,Cadrele didactice care au o boală cronică atunci cu siguranță au o recomandare de la medicul specalist. Scrie în ordinul de ministru că persoanele care au boli cronice revin în colectivitate cu avizul medicului de medicina muncii. Deci profesorilor respectivi, care au de la medicul de medicina muncii o hârtie care spune că nu pot participa la cursuri, le găsim înlocuitor, ce să facem? Stau în concediu medical și le găsim înlocuitor.

Toți copiii, conform legii, au dreptul să revină la școală și pe copii nu-i împiedică nimic. Ce fac, țin copiii în clasă? Gândiți-vă la un lucru, un copil are 5 oare /zi, 4 profesori sunt disponibili, unul este acasă, ce fac îi trimit pe copii repede acasă să facă online sau fac online în clasă? Nu are logică. Adică, fac 4 h cât profesorii sunt disponibilli și pentru al  -5 – lea care este indisponibil… îi trimit acasă? Nu ai cum, va trebui omul înlocuit pur și simplu’’, a precizat inspectorul general al IȘJ Dâmbovița, prof. Sorin Ion.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro