Institutul de cercetare din campusul UVT va fi gata anul acesta. Află ce avantaje aduce el!

Campusul universitar și institutul de cercetare sunt două dintre atuurile Universității Valahia din Târgoviște la nivel național. “Suntem singura universitate din România care construieşte după 1989 un campus universitar de la zero şi suntem una dintre puţinele universităţi care a accesat fonduri europene pentru construirea unui institut de cercetări”, spune rectorul Călin Oros. Proiectul de infrastructură ce se referă la construirea institutului de cercetare a demarat la 28 septembrie 2010, prin semnarea contractului de finanțare.

O șansă imensă pentru masteranzii și doctoranzii UVT

Institutul are 20 de laboratoare dotate cu aparatură performantă, în care vor lucra, începând cu 1 octombrie 2013, 20 de cercetători ştiinţifici, studenţii de la master şi studenţii de la doctorat, alături de cadrele didcatice. Misiunea institutului se subordonează obiectivelor noii conduceri a universității târgoviștene, care dorește, printre altele, dezvoltarea cercetării științifice în universitate.

Activitatea institutului se va concretiza în dezvoltarea de materiale, dispozitive şi sisteme cu aplicabilitate în producerea energiei regenerabile şi integrarea acestora în clădiri, pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumurilor de materii prime şi combustibili.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro