Fundaţia Mişcarea Populară Dâmboviţa se implică voluntar în after school-urile din judeţ

Fundaţia Mişcarea Populară Dâmboviţa a organizat astăzi o conferinţă de presă referitoare la modul în care a debutat anul şcolar în judeţul nostru. Iulian Brezeanu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Dâmboviţa, spune că “problemele şcolii româneşti au fost şi se menţin numeroase şi destul de serioase, de grave şi atunci Mişcarea Populară ţine să-şi exprime anumite poziţii faţă de aceste probleme”. Brezeanu spune că au fost aşteptări foarte mari legate de îmbunătăţirea finanţării învăţământului odată cu instalarea noii puteri şi, cu toate acestea, bugetul alocat  reabilitării unităţilor şcolare a fost, anul acesta, de patru ori mai mic faţă de anii de criză 2010-2011. Iulian Brezeanu a dat şi exemple de unităţi de învăţământ din judeţul nostru, precum Şcolile Fântânele şi Cazaci, sau Liceul de la Voineşti, care, la un an şi jumătate de la preluarea puterii de către USL, au rămas în acelaşi stadiu.

De asemenea, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Dâmboviţa a ţinut să aducă în atenţie faptul că, în aproape 20 de localităţi dâmboviţene, unde au fost construite locaţii destinate utilizării lor pentru programul de after school pentru elevi, nu au fost finalizate şi folosite în acest scop. În acest sens, Fundaţia Mişcarea Populară Dâmboviţa şi-a luat angajamentul de a lua în administrare câte un after school din fiecare oraş din judeţ.

În plus, Iulian Brezeanu a tras un semnal de alarmă asupra faptului că reducerea sumelor de bani acordate transportului elevilor navetişti va duce la creşterea situaţiilor de abandon şcolar. Iulian Brezeanu a ţinut să precizeze că pentru toate aceste acţiuni, la care se adaugă şi altele, se va lucra cu voluntari, în special cadre didactice pensionare.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro