Peste 12000 de kilograme de cereale, confiscate

În perioada 14-19 septembrie a.c., poliţiştii dâmboviţeni au efectuat verificări în cadrul a 56 de societăţi comerciale şi persoane fizice pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Totodată, au fost oprite în trafic pentru control peste 160 de autovehicule.  Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au întocmit acte premergătoare cercetării penale, 2 administratori fiind suspecţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Valoarea prejudiciului în dosarele penale se ridică la 62 000 de lei.

De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 185 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 70 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 1 la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, modificată de OUG 93/2009.  Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 12 080 de kilograme de produse cerealiere, 500 de kilograme de făină şi 9820 de franzele, pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro