”Familia, dincolo de cuvinte”, un concurs cu tradiție la Grădinița cu program prelungit Nr. 1 Târgoviște

 

Grădinița şi familia trebuie să găsească făgaşul colaborării autentice bazată pe încredere şi respect reciproc, pe iubirea faţă de copil, să facă loc unei relaţii deschise, permeabile, favorizante schimbului şi comunicării de idei. Reacţia grădiniței, ca instituţie de educaţie, formare si orientare, la mobilitatea socială și economică, trebuie să fie de adaptare a conţinutului, structurii și funcţiilor sale, de creare de premise favorabile pentru preșcolari care să le permită integrarea socială rapidă, flexibilitatea, iniţiativa și rezolvarea de probleme. Grădinița trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă pentru valorizarea maximă a fiecărui copil prin stimularea intelectuală a acestora, a creativității, a aptitudinilor, a atitudinilor și a trăsăturilor lor de personalitate. Proiectul  ”Familia, dincolo de cuvinte…„ iniţiat şi organizat de Grădinița cu program prelungit nr 1 Târgoviște, s-a aflat în acest an la a IV a ediție. Proiectul a fost inclus în Calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene din cadrul MEN şi  s-a bucurat  de sprijinul următorilor partenri din țară:

1.GRĂDINIȚA CU PP NR.16 FOCSANI ,LOC. FOCSANI, JUD. VRANCEA,DIRECTOR- PROF. NEGOIȚA OANA MONICA,

2.GRADINITA CU PP NR 37 SIBIU,LOC. SIBIU. JUD. SIBIU, DIRECTOR PROF. EMILIA BALAN,

3.GRADINITA CU PP NR. 15 SIBIU,DIRECTOR PROF.MARIA CHESLEREAN, GRADINITA CU PN NR.2, VÂLCEA,DIRECTOR PROF. FAITAR CRISTIAN-COSMIN.

  1. Biblioteca Județeană I.H.Rădulescu Târgoviște

5.Centru Europe Direct Târgoviște

În acest an, proiectul a avut mai multe secțiuni: Secţiunea I: Desene/ picturi/colaje,Secţiunea II: Obiecte 3D,Secţiunea III: Fotografie precum şi o  sesiune de comunicări pentru cadrele didactice din județul Dâmbovița. Lucrările premiate la secțiunea I, desene/picturi/colaje au fost expuse la Biblioteca Județeană I.H. Rîdulescu, Târgoviște.

Proiectul s-a bucurat în acest an de participarea unui număr mare de cadre didactice și preșcolari din 7 județe din țară( 100 cadre didactice și 250 preșcolari) Au fost prezente cadre didactice din București, Vâlcea, Sibiu, Oradea, Vrancea, Cluj, Dâmbovița.

Materialele primite la secțiunea „Obiecte 3D” au făcut obiectul  expoziției cu vânzare din cadrul activității caritabile ‟Și ei sunt copiii noștri!”, derulată în colaborare cu Centrul de zi „Sfânta Maria”,   Părinţii unităţii noastre şi cadrele didactice participante la sesiunea de comunicări ştiinţifice au achiziţionat lucrările copiilor din cadrul acestei secţiuni,   prilej cu care  a fost strânsă suma de 1120 lei, din care s-au cumpărat materiale didactice ce au bucurat inimile copiilor cu autism și sindrom down din centrul de zi „Sf Maria”, Târgoviște.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro