Experienţă cazonă pentru 29 de elevi de la Văcărescu, în Poligonul Viorel Mărgeanu

29 de elevi de clasa a VII-a de la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu s-au transfosmat în militari pentru o zi. Aceştia au vizitat Poligonul Viorel Mărgeanu, din cadrul Batalionului 114 Tancuri, în cadrul unei activităţi care deschide seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei. Copiii au luat toate armele la rând şi au intrat în rolurile militarilor, ca într-un adevărat război. Militarii care au fost în teatrul de operaţii le-au împărtăşit învăţăceilor câteva din experienţele din Afganistan.

“Este foarte important pentru copiii de vârsta lor să cunoască privaţiunile serviciului militar, să-şi proiecteze cariera pentru viitor şi poate, după finalizarea studiilor liceale, copiii vor participa la concursurile de admitere la instituţiile de învăţământ superior din Ministerul Apărării Naţionale.” (lct.col. Valentin Torcică – locţiitorul comandantului Batalionul 114 Tancuri “Petru Cercel” Târgovişte)

Copiii nu s-au dat înapoi de la nimic, iar tancurile au fost principala atracţie pentru elevi. Au privit lumea din jur prin intermediul periscopului şi au asistat la o demonstraţie de tragere cu muniţie de război. La final, elevii au luat masa în regim cazon cu militarii şi s-au bucurat de un concert al fanfarei militare. Cadrele didactice care i-au însoţit spun că este foarte important ca elevii să cunoască foarte bine cât mai multe meserii pentru a se putea orienta în mod corect către o carieră de succes. Decizia de a le prezenta copiilor diferite meserii a fost luată împreună cu părinţii.


poligon-priseaca-1 poligon-priseaca-10 poligon-priseaca-9 poligon-priseaca-8 poligon-priseaca-7 poligon-priseaca-6 poligon-priseaca-4 poligon-priseaca-3 poligon-priseaca-2


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca