Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

Examenul maturităţii se apropie de final!

Absolvenţii clasei a XII-a trec prin ultimele momente de stres. După ce au trecut cele două probe de foc, la limba şi literatura română şi cea obligatorie a profilului: la istorie şi matematică, aceştia vor putea să opteze pentru o disciplină la care consideră că sunt mai bine pregătiţi şi au acumulat mai multe cunoştinţe pe parcursul celor 4 ani de liceu.  Examenul de BACALAUREAT 2012 se încheie vineri, 6 iulie, cu proba la alegere din aria curriculară a profilului. Primele rezultate vor fi afişate în centrele de examen şi pe edu.ro, duminică, 8 iulie.

Materiile pentru care vor putea opta sunt:

 

– elevii de la profilul real din filiera teoretică, profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi  profilul militar din filiera vocaţională pot susţine proba la alegere la una din următoarele discipline: fizică/ chimie/ biologie/ informatică;

 

-elevii de la profilul umanist din filiera teoretică, servicii din filiera tehnologică şi toate profilurile din filiera vocaţională pot susţine proba la alegere la una din următoarele discipline: geografie, filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie şi sociologie (disciplina nu poate fi aleasă de absolvenţii unui liceu vocaţional, de la specializarea învăţători-educatori).

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media