Elevii au cerut Ministrului Educaţiei amânarea introducerii probelor transdisciplinare la bacalaureat

Subiectul principal de discuţie în cadrul întâlnirii a fost legat de modificările ce se doresc a se opera în structura examenului naţional de bacalaureat şi anume devansarea introducerii probelor transdiciplinare începând cu anul şcolar 2012-2013. ”Atunci când sistemul va practica modalităţi de predare transdisciplinară, vom susţine introducerea evaluărilor transdisciplinare”, a declarat Andrei-Bogdan Petre, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Nevoia de introducere a probelor diferenţate de evaluare vine în întâmpinarea elevilor absolvenţi de profil tehnologic-vocaţional. Aceştia vor putea alege să fie evaluaţi din materia de profil studiată la clasă.

Primul pas în consultarea elevilor cu privire la introducerea probei transdisciplinare la bacalaureat este deja făcut. Miercuri, 13 iunie, Ministrul Educaţiei a avut o întâlnire cu reprezentanţi elevilor de clasa a XI-a din Bucureşti.

Reprezentanţii elevilor au stabilit întâlniri de lucru informale cu Ministrul Educaţiei, în cadrul cărora vor aborda şi alte subiecte importante pentru elevi, precum lipsa posibilităţii ca elevii de la liceele de profil tehnic să îşi aleagă materiile opţionale şi structurarea şi evaluarea modulelor din învăţământul tehnic.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro