Elevi dâmbovițeni, calificați în finala mondială a unui concurs NASA

Echipa Captcha Solvers coordonată de prof. dr. Gabriel State de la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște s-a calificat în finala mondială a concursului Zero Robotics organizat de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) precum și de agențiile spațiale NASA și ESA. Concursul are ca obiect programarea unor roboți din interiorul Stației Spațiale Internaționale în sensul de a se deplasa printre alte obiecte în condiții de imponderabilitate. În primele etape ale concursului echipele au participat individual; pentru calificarea în finală, echipele au alcătuit alianțe. Echipa târgovișteană a făcut parte din alianța Pinball Cap alături de o echipă din SUA și alta din Italia, clasându-se pe locul 4 la nivel mondial. În etapa finală, elevii urmăresc în direct parcursul roboților care se află la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), conform programelor pe care le-au realizat. Anul acesta, finala are loc la data de 28 ianuarie în Spania. Deoarece pentru acest concurs nu sunt prevăzute fonduri guvernamentale, echipa și-a cumpărat biletele de avion și va suporta cheltuielile de cazare și masă din fonduri proprii.

Dacă doriți să-i ajutați să-și recupereze banii, o puteți face prin virament bancar către ASOCIATIA COMITETULUI DE PARINTI COLEGIUL NATIONAL “IENACHITA VACARESCU”, contul IBAN RO13CECEDB0137RON0414659 deschis la C.E.C. Târgoviște sau prin donație la sediul liceului. Persoană de contact: Gabriel State, e-mail: [email protected]

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Elevi dâmbovițeni, calificați în finala mondială a unui concurs NASA

  • 18 ianuarie 2019 at 21:36
    Permalink

    Felicitari echipei Captcha Solvers formată din elevii Vlad Constantinescu, Radu Dumitru, Ioana Mihăilescu, Mihai State, Andrei Matei, Andrei Constantinescu, si profesorului coordonator!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro