Ea are puterea de a ierta, el putere de a convinge. Împreună ar putea salva lumea, dar deocamdată încântă publicul

Alexandra şi Andrei Ilinca se completează în viaţă şi pe scenă. Cei doi fraţi au personalităţi şi preocupări diferite, dar pasiuni comune. Muzica îi apropie cel mai mult şi îi face să se întreacă pe ei înşişi.

Alexandra are 12 ani şi este clasa a şasea la Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti” din Târgovişte. Andrei are 10 ani şi este clasa a treia, la aceeaşi instituţie de învăţământ. Sunt elevi silitori şi talentaţi. Pasiunea lor comună este muzica. Dacă Alexandra preferă muzica clasică, Andrei este un fan al muzicii rock. Însă studiul flautului i-a adus împreună. Chiar dacă Alexandra este sora cea mare, Andrei a fost cel care a început primul să cânte la blockflute. „Iniţial nu am vrut, pentru că nu ştiam despre ce este vorba. După ce am auzit ce frumos sună, m-am răzgândit şi am început şi eu să cânt. Eram în clasa a patra. Nu a fost greu să învăţ pentru că îmi arăta fratele meu”, povesteşte Alexandra. „Doamna MarianaVârjoghe ne-a prezentat acest instrument şi ne-a spus că este foarte uşor de cântat. Eram în clasa întâi. Mi-a plăcut cum sună şi am vrut să încerc şi eu să cânt. Şi chiar nu a fost greu să învăţ”, îşi aminteşte Andrei cum a început să studieze flautul. 

A învăţat prima melodie în câteva minute

Greu nu a fost deloc pentru el. „Prima melodie a fost un colind – O, ce veste minunată şi am învăţat-o cam în două minute. Doamna ne-a arătat notele şi chiar dacă nu le cunoşteam, am văzut ce găuri acoperă şi am făcut şi eu la fel”, spune Andrei. Alexandra a avut nevoie de mai mult timp. „La mine a fost puţin mai greu, pentru că nu ştiam nici notele muzicale şi nici memorie vizuală bună nu pot spune că am. Mai mult am memorie auditivă. Acum ştiu notele şi mi-e foarte uşor”, mărturiseşte fata de 12 ani.
Cei doi repetă în fiecare zi şi fac spectacol atunci când cântă împreună. „Exersăm acasă, mai mult separat pentru că avem program diferit la şcoală. El repetă după-amiaza, când eu sunt la şcoală. Însă când repetăm împreună iese mai bine. Părinţilor le place şi de multe ori stau lângă noi să asculte. În spectacole, primim multe aplauze”, explică Alexandra.

Alexandra îşi doreşte să devină dansatoare profesionistă

Ea urmează şi la cursuri de dans la Centru Judeţean de Cultură Dâmboviţa, cu profesorul Gheorghe Văduva. „Am început din clasa întâi şi în clasa a cincea am întrerupt, pentru că mi-a fost frică de faptul că nu o să mai am timp de lecţii. Din clasa a şasea am reînceput şi în fiecare marţi seara, după ore mă duc la dansuri”, spune Alexandra Ilinca. De altfel, visează să devină dansatoare profesionistă şi să-şi deschidă o şcoală de dans. „O să încerc să urmez exemplul domnului Văduva, care are multă răbdare şi dacă ne mai ceartă, este constructiv”, mărturiseşte eleva. Cât priveşte profesorii de la şcoală, cel mai mult o îndrăgeşte pe profesoara sa de chimie, Maria Frăţilă, a cărei îndrumare spune că depăşeşte sala de clasă şi materia predată. 

Bijutier sau arhitect

Andrei, în schimb, şi-a descoperit un altfel de talent. „Mie îmi place să migălesc. Sunt curios cum se fac anumite lucruri. Îmi place de asemenea să fac imagini tridimensionale – decupez o anumită formă şi o lipesc în aşa fel încât să se deschidă în relief”, dezvăluie băiatul. El se gândeşte la o meserie mai puţin practicată de tinerii din ziua de azi. „Aş vrea să mă fac bijutier, că ţine de migală”, explică el. Are în vedere şi o a doua opţiune: arhitectura. Până atunci însă studiază, având numai calificative de foarte bine la şcoală şi punctaje bune la concursurile la care a participat.

Calităţi, dincolo de talente

Certuri există între cei doi, dar supărarea nu durează. Ei ştiu să-şi aprecieze unul altuia calităţile. „Vara aceasta la mare eu nu vroiam să intru în apă şi el m-a convins. Are o putere foarte mare de convingere. El înoată foarte bine. Mă ambiţionez să-l întrec la înot”, spune Alexandra. „Sora mea mă ajută foarte mult la teme”, ţine să precizeze Andrei. Dacă el dă dovadă de o mare putere de convingere, sora lui are o altfel de putere. „Familia, colegii şi prietenii mei mi-au spus că am o putere de a ierta foarte mare. Cred că sunt deosebită de alţi copii prin acest lucru”, este de părere Alexandra. Cei doi știu să se ajute și fac o echipă bună, amândoi având dorința să reușească în viață.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro