“E nevoie de oameni cu orizontul limitat” – revolta unei profesoare după reducerea numărului de ore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea care prevede alocarea numărului de ore, în funcţie de nivelul de învăţământ. Astfel, elevii de şcoală primară vor petrece 20 de ore săptămânal în instituţie, cei din ciclul gimnazial 25 de ore, iar cei din ciclul liceal 30 de ore.

Aceste ore sunt alocate atât pentru predare şi evaluare, cât şi pentru învăţarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conţinuturilor predate.

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, în calitate de for decizional, pe 22 octombrie.

Propunerea legislativă pentru modificarea art.66 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 aparţine mai multor senatori şi deputaţi PSD.

Proiectul mai prevede:

În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică-bullying.

În vederea asigurării accesului la învăţământul general obligatoriu, unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia de a înscrie persoanele care nu deţin un cod numeric personal.

În cadrul programelor de formare continuă a personalului didactic, se vor introduce sesiuni de informare/teme/cursuri de perfecţionare asupra problemelor legate de violenţa psihologică-bullying, în vederea dobândirii de competenţe în identificarea acestora şi a capacităţii de aplicare a unor strategii educaţionale potrivite.

Instituţiile de învăţământ superior de stat acordă cel puţin 10 locuri bugetate în cadrul cifrei de şcolarizare aprobate absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat proveniţi din sistemul de protecţie socială, în cazul în care lucrurile nu se ocupă universităţile le redistribuie către ceilalţi candidaţi.

Violenţa psihologică-bullying este acţiunea sau seria de acţiuni fizice/verbale/relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere şi au drept de consecinţă atingerea demnităţilor, crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradantă, umilitoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau categorie defavorizată, ori de convingerile, sexul sau orientare sexuală caracteristicile personale acţiune sau serie de acţiuni, comportamente., conform Mediafax. ro

Profesorii sunt revoltați de această propunere, pe bună dreptate.

D-nul Iohannis , profesor de fizică, promulgă legea prin care dispar
FIZICA, CHIMIA , BIOLOGIA și ISTORIA ca discipline de studiu ale elevilor de gimnaziu.
Se vede și de aici cât îi pasă de soarta învățământului, de educația copiilor acestei țări.
De ce să punem baze solide la cultura , pregătirea și viitorul copiilor ,dar și al României?
Mai bine, să ne jucăm la școală, amestecam bine științele mediului cu științele vieții si o să iasă un BUM care să distrugă și ce mai rămăsese nedistrus de repetatele si numeroasele reforme
Nu mai avem nevoie de ingineri, de cercetători , de inovatori , că doar am ajuns piață de desfacere a produselor de oriunde, numai din România nu.
Nu mai avem nevoie să ne cunoaștem rădăcinile , ce au făcut bine sau rău strămoșii noștri , că doar acum facem parte din UE și ne mândrim cu asta, ne e rușine să fim români.
Este nevoie, în schimb , de oameni cu orizontul limitat, cu minți neantrenate să gândească, ușor de manipulat, de emigranți, slugi și cerșetori prin occident ,
Masă de manevră… „ scrie pe pagina de socializare o profesoară de chimie  din Dâmbovița, care este la catedră de foarte mulți ani și  prin mâna căreia au trecut multe generații.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro