Directorul Bibliotecii Județene, Agnes Erich: ”Suntem printre singurele biblioteci publice din țară care nu avem fondul introdus la ora actuală”

Procesul de informatizare la bibliotecă a început în anii  ’90, dar nu s-a reușit până acum mare lucru, chiar dacă, deși nu este normal, în prezent, biblioteca funcționează pe două softuri de bibliotecă. Din aceste motive, noul manager vrea să introducă cât mai repede în baza de date a bibliotecii întregul fond de carte. ”Acum încercăm să facem o strategie și deja am început să lucrăm, să căutăm să stabilim și niște norme de introducere. Problema este că personalul este foarte puțin. Personalul care lucrează efectiv în bibliotecă este de 20 de persoane, din care două sunt la filiala din micro XI a bibliotecii, iar două la biblioteca pentru copii. Toți suntem 27, dar patru sunt funcții de conducere și trei vacante care nu se pot ocupa din cauza situației economice. Din cele 20 de persoane, pentru a introduce informațiile în baza de date trebuie să fie oameni specializați. Am un birou de prelucrare, unde, după organigramă, toți din acel birou ar trebui să introducă unitățile în baza de date, dar eu nu pot să-i folosesc doar pentru așa ceva, pentru că se mai stă și la sală, mai au și alte atribuțiuni. Să vedem cum facem să recuperăm timpul acesta pierdut, pentru că suntem printre singurele biblioteci publice din țară care nu avem fondul introdus la ora actuală. Acest lucru este dezastruos, în condițiile în care mai toți utilizatorii sunt îndreptați acum pe serviciile electronice”, spune Agnes Erich.

Directorul a solicitat și sprijinul Consiliul Județean, pentru achiziționarea unui soft adecvat pentru întreținerea bazei de date. Însă, problema procesului de informatizare nu este singura.  ”Nu mai avem catalog tradițional pus la punct, cel pe fișe, pe care îl cunoașteți și nu mai este actualizat din anii 90 și, deci, informația este pierdută în acest moment. Bine, achizițiile noi sunt introduse automat în sistemul informatic, dar fondul retrospectiv este problema”, mai spune directorul bibliotecii, care speră să reușească rezolvarea acestor probleme.

În numerele următoare vă vom prezenta și celelalte obiective cu care directorul bibliotecii județene a venit în planul său managerial legate de achiziția documentelor, activitățile culturale, dar și problema noii locații secției pentru copii a bibliotecii județene, care nu corespunde necesităților celor mici.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro