Directorii școlilor dâmbovițene, la cursuri de formare, pentru perfectarea competențelor manageriale

Deși este vacanță, directorii școlilor dâmbovițene sunt mai activi ca niciodată. Aceștia participă zilele acestea la un curs de perfecționare privind gestionarea documentelor manageriale, dar și îmbunătățirea managementului educațional. Cursul este organizat de Inspectoratul Școlar Dâmbovița și Casa Corpului Didactic Dâmbovița. Formatorii care le vor ghida directorilor pașii în drumul către un management corect al școlilor pe care le coordonează sunt inspectorul școlar general adjunct Gabriela Istrate, inspectorii Mioara Aldescu și Liviu Vasilescu, alături de profesor Dana Barbu, directorul CCD.

Astăzi, la Școala Elena Donici Cantacuzino au participat la acest curs peste 20 de directori de școli, grădinițe și licee din Nordul Județului. Toți directorii din județ vor participa la acest curs, însă, organizat pe centre.

 

Eu le voi vorbi colegilor mei despre managementul resurselor umane și managementul comunicării. Avem ore de predare, dar și ore de aplicații, de dezbatere și, în final, evaluare, fiindcă ne dorim un management mai bun și, în felul acesta, încercăm să-i acomodăm mai bine cu problematica și provocările managementului pe noii directori. Sunt prezenți la curs, însă, și echipele anterioare de directori, care conduc în continuare instituțiile de învățământ dâmbovițene, pentru că întotdeauna e loc și de mai bine.

 Un aspect pe care l-am observat este cel legat de tendința unor directori noi de a nega ceea ce s-a construit în etapa anterioară și chiar nu sunt de acord cu această atitudine. Ideea zilei de astăzi este legată tocmai de acest aspect, preluarea a ceea ce a fost bun în managementul colegilor care au condus școlile până la un moment dat, să dezvoltăm și să construim, pentru că numai așa vom reuși să facem progrese.- Gabriela Istrate, director adjunct IȘJ Dâmbovița

Consider că a învăța este un element definitoriu pentru un director care se respectă, indiferent că are sau nu experiență, iar schimbările din sistemul de învățământ sunt rapide și întotdeauna e loc să înveți. Cred că marele câștig al nostru este de a construi aici, la Pucioasa și în partea de Nord a județului un grup de directori care să se și sprijine și să fie resurse unul pentru celălalt. Pentru Școala Nr.4, în semestrul al II-lea, îmi doresc să se finalizeze cu succes cele trei proiecte europene pe care le avem. Îmi doresc abordarea cu succes a evaluărilor naționale, dar și să definitivăm amenajarea mediului din școală, pavoazând spațiile recent reabilitate și modernizate. Îmi doresc, de asemenea, diversificarea ofertei extracurriculare, pentru că orașul Pucioasa este puțin deficitar din perspectiva asta și alte instituții care să-i atragă pe copii pentru activități de tip educativ nu prea există–Claudia Ionescu

 

Și noul director de la Școala Mihai Viteazul Pucioasa își dorește un nou suflu pentru școală, dar și o colaborare mai strânsă cu Școala Nr.4.

Am avut atât de mult timp, în care am adunat multe idei. Am idei în primul rând să colorăm școala, să o facem mai atractivă, să o facem mai sigură și am lângă mine o echipă cu care pot face aceste lucruri: directorul adjunct și toți oamenii care tot timpul și-au demonstrat disponibilitatea. Prima acțiune la care o să participăm cu toții va fi cea de plantare de flori în oraș, inițiată pe Facebook.  –Aurora Zamfir, director Școala Mihai Viteazul Pucioasa

Și directorul Școlii Grigore Rădulescu Bezdead, Elena Bănescu, prezentă astăzi la curs, spune că perfecționarea este foarte importantă. De asemenea, directorul lucrează împreună cu echipa școlii la un proiect important de mobilitate Erasmus și are în pregătire alte proiecte de viitor pentru unitățile de învățământ din Bezdead.

Ne dorim ca Școala Bezdead să fie cunoscută dincolo de granițele localității. Este un proiect prin care încercăm să valorificăm activitățile de tip non-formal, să aducem o completare a activităților formale și să le punem la granița dintre învățământul formal și informal. -Elena Bănescu, director Școala Grigore Rădulescu Bezdead

Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Gabriela Istrate, în luna august a acestui an va fi organizat un nou concurs pentru posturile de directori pentru unitățile de învățământ unde directorii au fost numiți cu delegație.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro