Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

Despre viață , știință, credință și modul de a trăi, alături de Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la Universitatea Valahia

În cadrul Conferinței Internaționale LUMEN EDU – 2019, Education, Quality & Sustainable Development, ajunsă la cea de-a treia ediție, desfășurată la Târgoviște în 20-21 noiembrie 2019, a avut loc workshop-ul „Life, Science, Faith … Do You Think You Know How to Live?!” – Nutritionary Principles for the Physical and Mental Health of the Contemporary Man, găzduit de Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară al Universității ,,Valahia” din Târgoviște.

Invitatul special pentru întâlnirea cu tinerii studenți de la toate specializările universității târgoviștene a fost renumitul specialist în nutriție și biotehnologie alimentară Prof. Univ. Dr. H.C. Gheorghe Mencinicopschi, care a abordat teme de interes privind stilul de viață al omului modern, provocările la care este supus acesta, prin ritmul alert în care trăiește și lucrează, disproporția între timpul liber de calitate și timpul de muncă, factorul ridicat de stres psiho-socio-emoțional, alimentația nesănătoasă sau deficitară nutrițional și sedentarism, efectele benefice ale postului intermitent, rezultatele unor cercetări recente referitoare la structura informațională a matricei alimentelor, precum și principii de alimentație sănătoasă.

Activitatea a avut un caracter interactiv, studenții au adresat întrebări diverse, cărora specialistul invitat le-a adus răspunsuri concrete, sfaturi și învățături privind menținerea sănătății și a stării de bine general, fizic și psihic.
„S-au dezvoltat mode și fițe care fac doar rău organismului. Nu poate exista nicio moda în alimentație, singura moda este aceea a alimentului care hrănește și poate fi procesat de către organism.
Nu poate exista nicio modă decât aceea în care alimentul este compatibil cu genetica noastră.” Le-a explicat omul de știință tinerilor prezenți în sală.
Dr. Menci, a vizitat și Institutul de Cercetare al Universității Valahia, pe care l-a apreciat spunând ca este unul de nivel mondial.
„Am vizitat multe laboratoare din Europa, din America de Nord, China, Japonia, și pot să vă spun, ca aveți un Institut de Cercetări la nivel mondial, fără să exagerez”

Tot în cadrul acestei manifestări științifice a fost lansată ultima lucrare de specialitate a dlui. Prof. Gheorghe Mencinicopschi, cu titlul ,,Crezi că știi să trăiești?! Alimentația și longevitatea – o nouă abordare holistică”, apărută anul acesta, în luna mai, la editura bucureșteană Dharana.

„Încă de la prima ediție a acestei conferințe am înregistrat un succes important deoarece am încercat sa adunam o armată compusă din cercetători din sfera educației, colegi din învățământul preuniversitar, studenți, participanți din diverse zone ale vieții economico-socială care sunt interesați de spațiul educational și de modul în care educația răspunde nevoilor societății.”, a declarat Prof.univ.dr. Gabriel Gorghiu, Directorul Centrului de Cercetare și Inovare în Științele Educației din Universitatea Valahia din Târgoviște și co-directorul Conferinței științifice LUMEN EDU “Education Quality & Sustainable Development”.

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic și Facultatea de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității ,,Valahia” din Târgoviște și Asociația LUMEN, Centrul de Cercetări în Științe Socio-Umane din România și a fost moderat de Prof. Univ. Dr. Gabriel Gorghiu, Lect. Univ. Dr. Elena-Ancuța Santi și Lect. Univ. Dr. Cosmin Santi.

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI