De „Ziua Cărții”, elevii pasionați de lectură de la Școala „Mihai Viteazul” au lansat o nouă revistă

De Ziua Internațională a Cărții, elevii Cercului de Lectură „Frăţia lecturii”, de la Școala „Mihai Viteazul” Târgoviște, aflați sub îndrumarea profesoarei Daniela Gâtlan, au lansat suplimentul de revistă „Oceanul Lecturii”. Revista se află deja în cel de-al treilea an de existență și atrage tot mai mulți elevi pasionați de lectură.

Anul acesta, tema centrală a revistei a fost „Pasiuni”, care au luat interviuri unor oameni cunoscuţi în comunitate sau mai puţin cunoscuţi, care au diferite pasiuni, pentru unii acestea transformându-se în carieră. Revista cuprinde, însă, şi mici recenzii ale unor cărţi citite de redactorii revistei.

Fie că scris despre pasiunile unor profesori, precum profesorul universitar Cristinel Mortici, de la Universitatea Valahia, sau cu prieteni, elevii au pus foarte multă muncă în reavista pe care au realizat-o sub îndrumarea Danielei Gâtlan.

Lansarea de ieri s-a bucurat și de prezența unei mămici pasionate de lectură, dar și de desen, care a promis să sprijine, de fiecare dată când va putea, cercul de lectură.

O acţiune la nivel naţional, Lecturiada elevilor, m-a stârnit acum câţiva ani să continuăm activitatea de promovare a lecturii într-o altă formă, sub cea a unei reviste. În primul an, am lucrat cu elevii de clasa a IV-a care, deşi foarte mici, au ştiut să se mobilizeze. Am făcut câteva activităţi de mare amploare, precum „Parada personajelor” pe străzile Târgoviştei”. –Daniela Gâtlan, profesor de română, îndrumătorul cercului de lectură şi al revistei.

Revista „Corabia Lecturii” a câştigat până acum premii importante în competiţiile de profil din ţară şi are obiective mari pentru următoarea perioadă.

revista scoala 8 SAM_0358 SAM_0352 SAM_0353

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro