Dâmbovița: Vezi aici rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2016!

După cele două probe care s-au desfășurat pe 22 și 23 februarie la Limba şi literatura română, respectiv Matematică, elevii clasei a VIII-a află azi notele la simularea Evaluării Naționale.

Rezultatele se vor afişa în fiecare unitate şcolară.

Rezultatele pentru judetul Dâmbovița, potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Județean Dâmbovița, prof. Valentin Stancu, sunt următoarele:

Per total, din 4942 de elevi înscrişi la examen, s-au prezentat doar 4612. Procentul de promovabilitate este de 40,94%

La prima probă, Limba si literatura romană, s-au prezentat 4653 elevi. Procentul de promovabilitate este de 58,50% şi s-au obținut 12 note de 10.

La a doua probă, Matematică, s-au prezentat 4616 elevi, iar procentul de promovabilitate este de 29,09%

De remarcat sunt absenteismul la aceste examene şi procetul de promovabilitate scăzut la proba de Matematică față de cea de la Limba si literatura romană.

Ȋn urma desfăşurării acestor simulari, se vor realiza rapoarte ale unităților de învățămant care vor cuprinde şi planuri de acțiune cu măsuri de remediere a situației (planificarea pregătirii suplimentare, rezolvarea subiectelor care ridică probleme la majoritatea elevilor, intensificarea pregătirii elevilor, folosind modelele oferite de MENCS pentru evaluarea naționala etc).

Ȋn următoarea perioadă, rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedințe cu părinții, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor şcolare.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro