Dâmbovița: Se vor înfiinţa 28 de clase profesionale în detrimentul liceelor teoretice

„Nimeni nu le garantează locul de muncă, dar urmează ca în perioada următoare, ca să fie eficientizată această măsură, să se încheie cu agenţii economici nişte înţelegeri pentru a permite acestor copii să participe  la instruirea practică”

„Există posibilitatea realizării unui dezechilibru în ceea ce priveşte numărul de ore necesare pentru personalul didactic care predă la liceele teoretice şi cele care predau şi la aceste clase profesionale. Am primit asigurarea din partea doamnei ministru că nu se va întâmpla acest lucru, adică nu va fi ameninţat niciunul dintre colegii noştri ca urmare a acestei măsuri”

Reînfiinţarea claselor profesionale, măsură care vine „la pachet” cu reducerea claselor teoretice de la licee stârneşte panică în rândul cadrelor didactice din  unităţile de învăţământ care îşi văd astfel puse în pericol locurile de muncă! Săptămâna trecută sindicatele din învăţământ s-au întâlnit, la Bucureşti, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru a discuta problemele cu care se confruntă cadrele didactice, şi nu numai. Readucerea la viaţă a învăţământului profesional, după ce acesta a fost desfiinţat cu mare uşurinţă, în urmă cu ceva ani, se pare că nu este o treabă deloc uşoară. Chiar dacă au primit asigurări de la ministrul de resort că nu au motive de îngrijorare, dascălii se tem totuşi de ceea ce ar putea să urmeze…

„La întâlnirea pe care am avut-o cu ministrul Educaţiei, s-a ridicat problema numărului de clase de liceu, transferate de la liceele teoretice, de la clasele teoretice la clasele profesionale. Există posibilitatea realizării unui dezechilibru în ceea ce priveşte numărul de ore necesare pentru personalul didactic care predă la liceele teoretice şi cele care predau şi la aceste clase profesionale. Am primit asigurarea din partea doamnei ministru că nu se va întâmpla acest lucru, adică nu va fi ameninţat niciunul dintre colegii noştri ca urmare a acestei măsuri. Cert este că şi dacă nu pleacă oamenii din sistem o să apară această diferenţă de clase ca urmare a impunerii practic a înfiinţării de clase profesionale… Practic sunt îndrumaţi copiii să meargă să se înscrie la şcolile cu clase profesionale… În acelaşi timp se reduce numărul de clase de la liceele teoretice. Cam 28 de clase profesionale se vor înfiinţa la nivelul judeţului Dâmboviţa, în detrimentul liceelor teoretice. 30% din numărul total al claselor trebuie să fie de categorie profesională. Nimeni nu le garantează locul de muncă, dar urmează ca în perioada următoare, ca să fie eficientizată această măsură, să se încheie cu agenţii economici nişte înţelegeri pentru a permite acestor copii să participe  la instruirea practică. Cert este că măsura aceasta va avea o perspectivă benefică, deocamdată o luăm ca şi o încercare, urmează să vedem dacă va funcţiona şi cum. Sperăm ca până la urmă aceste clase profesionale îşi vor căpăta rolul sau scopul pentru care au fost înfiinţate”, a declarat prof. Emil Poamă, preşedintele SLI Dâmboviţa.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro