Dâmbovița: Salvați Copiii și C.N.C. Cantacuzino deschid drumul spre școală pentru copiii defavorizați

În această dimineață a fost lansat proiectul Centre Educaționale Integrate pentru grupuri vulnerabile (CEI). Acesta este lco-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar obiectivul său princiapl este să contribuie la prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii în rândul copiilor/tinerilor din grupurile defavorizateși a familiilor acestora, prin desfășurarea de operațiuni integrate  de prevenire a părăsirii timpurii a școlii.

Proiectul se desfășoară p parcursrul a 18 luni și va cuprinde integrarea a minim 1020 de copii la nivel național, 340 de părinți, ce vor fi implicați în luarea deciziilor referitoare la parcursul formativ-educativ al copiilor, dar și 340 de cadre didactice vor fi formate pentru a se implica în dezvoltarea și implementarea programelor de tip A doua șansă.

Pentru a asigura accesul la educație al copiilor din categoria mai sus amintită Organizația Salvați Copiii România va deschide 17 centre de pregătire preșcolară și școlară în cele opt regiuni de dezvoltare. Pentru regiunea Sud-Muntenia, centrul se va deschide în incinda Colegiului Național Constantin Cantacuzino.

Invitații speciali ai lansării acestui eveniment au fost primarul interminar Ciprian Prisăcaru, purtătorul de cuvânt de la Protecția Copilului, Cerasela Gurgu și inspectorul Laura Erculescu. De asemenea, la deschidere au participat directorul CN Constantin Cantacuzino, Gabriela Istrate, expert coordonare proiect POSDRU CEI, Daniela Zoe, asistentul social Daniela Florea, dar și părinți, bunici, frați și cinci voluntari de la Organizația Salvați Copiii.

10306641_722732521119082_4565064048386377407_n

Citește și: EI SUNT CEI 7 ABSOLVENȚI DE 10 LA BAC CU CARE SE MÂNDREȘTE DÂMBOVIȚA 

tablou de 10

Citește și:  VREI SĂ VEZI PERSEIDELE? DU-TE ÎN TABĂRA ORGANIZATĂ DE SARM! 

Sigla Perseide 2014 RGB textura_web

Citește și:

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro