Dâmbovița: Aproape 1500 de candidaţi s-au înscris pentru a doua sesiune de Bac

IȘJ Dâmbovița a centralizat datele complete pentru înscrierile la examenele din toamnă de Bacalaureat. Pe listele din judeţ, potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Mihaela Anton, apar 1488 de candidaţi, din care 950  sunt din promoţia 2014 şi 538 din promoţiile anterioare.

În perioada 6-7 august, se desfăşoară testările pentru elevii corigenţi, astfel că 360 de tineri, elevi din clasele terminale (a XII-a/a XIII-a), mai au o şansă să se înscrie anul acesta la Bac, din 8 august. Potrivit estimărilor, vor fi peste 1.500 de candidaţi la BAC, sesiunea de toamnă.

Absolvenții de clasele a XII-a şi a XIII-a au avut ocazia să se înscrie la a doua sesiune, până vineri, 18 iulie. Condiţiile vor fi la fel de stricte în timpul susţinerii examenului, iar nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celor din prima sesiune.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2014, pentru cei care nu au promovat în vară sau examenele din anii anteriori, începe în 18 august. Reamintim că tinerii au dreptul să susţină examenul maturităţii de două ori gratuit, iar a treia oară trebuie să plătească o taxă de 230 de lei.

Procentul de promovabilitate, după contestații, în prima sesiune a bacalaureatului, a fost în Dâmbovița, de 51,49%, iar 7 elevi au reușit să obțină media 10.

Citește și

CULTURA DE SÂMBĂTĂ ÎN… VACANȚĂ – PETRE STOICA: JOI – STRATEGII DE DISTANȚARE

petre-stoica-480x400

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro