Curs de instruire la UVT, organizat în cadrul proiectului “IoT in Education – We Are the Makers!”

În perioada 8-12 iulie 2019, Universitatea Valahia din Târgoviște a organizat cursul intitulat: “Online Editor to Program Interactive Scenarios”. Acest curs este al treilea prevăzut în planul de activități al proiectului Erasmus+ “IoT in Education – We Are the Makers”, cod 2017-1-DE03-KA201-035615, la care Universitatea Valahia din Târgoviște este partener. Primele două cursuri au fost organizate în Danemarca, la Aalborg, de către compania Create It Real, respectiv în Italia, la Genova, de către Scuola di Robotica.

La curs au participat 11 reprezentați ai partenerilor și 4 cadre didactice din învățământul preuniversitar, din județul Dâmbovița:

În cadrul cursului au fost prezentate medii de programare online precum Scratch, Scratch for Arduino, Makecode și Mosaic (Fifth Ingenium Software), fiind desfășurate activități practice de programare a unor plăci programabile precum micro:bit, Arduino Uno și Raspberry Pi.

IoT in Education – We Are the Makers” este un proiect Erasmus+, desfășurat în perioada 2017-2020, fiind propus și implementat de instituții din șase țări europene. Mai multe detalii precum și o serie de materiale educaționale pot fi găsite pe website-ul proiectului la adresa: http://www.wemakers.eu/


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro