TABLETA DE SÂMBĂTĂ – Ion Cosmin BUSUIOC – Televizorul

Respect, Radu Berceanu!

Când timp a durat situația de urgență plus încă o săptămână din cea de alertă nu mi-a funcționat televizorul. „Lipsă semnal!” apărea în colțul din stânga-sus al televizorului. L-am lăsat liniștit, nu am sunat la „relații cu clienții” să semnalez „deranjamentul”. Nu avea rost. Datorită pandemiei nu mai puteam să văd meciurile de fotbal ale lui Dinamo și Atletico de Madrid. La meciurile Chindiei mă uit doar când joacă cu Dinamo. Vorb-aceea: „DOAR DINAMO BUCUREȘTI!”...  Nu mai puteam să văd nici Campionatul Mondial de Motociclism Viteză – MotoGP.  Apropo de MotoGP…  Iată un detaliu interesant. S-a stabilit să se reia competiția pe 20 iulie, dar câteva curse au fost anulate din motive de securitate medicală. Una dintre cursele anulate este și cursa de pe circuitul „Twin Ring Motegi” din Japonia, adică fix din țara dată ca super-exemplu de luptă și măsuri anti-covid. Ciudat și paradoxal…

Când competițiile sportive au primit undă verde din partea „structurlor” – vorba unui clasic în viață – am rezolvat și eu problema cu semnalul televizorului. Acum două  zile, când am pornit televizorul, în loc să dau pe Digi Sport am nimerit pe România TV.  Nu-i prima dată când o dau în bară cu telecomanda. Vă recomand articolul „Pseudopersonalitatea” pe care l-am scris pentru „Cultura de sâmbătă” în data de 22 septembrie 2016. Și acolo am „ratat” postul tv…

Acum, în colțul din stânga-sus apărea Mihail Neamțu. Apărea în colțul ecranului pentru că regizorii transmisei din studioul România TV împărțiseră ecranul în mici pătrate în care apăreau invitații. Printre aceștia am mai reținut pe domnii Adrian Țuțuianu și  Emil Boc. Erau vreo 7-8 cu totul, dar nu i-am reținut decât de pe cei 3. Cu alte cuvinte, ecranul televizorului părea un automat de jocuri de noroc. Cum nu am jucat niciodată la „păcănele” am zis să încerc acum „să dau o mână”, adică să ascult câteva minute ce discută distinșii invitați ai emisiunii. 

La momentul când am nimerit eu, Mihail Neamțu vorbea despre Liviu Dragnea. Nu știu contextul, cum ajunsese la acest subiect. Ideea principală era că Dragnea, spunea Mihail, de fiecare dată a propus spre numire, premieri care îi erau lui supuși și obedienți. Grindeanu, Tudose, Dăncilă… În timpul cât Neamțu vorbea despre obediența acelora, m-am uitat cu atenție, Emil Boc, acolo în pătrățelul lui, încremenise. Nici măcar nu a clipit. Probabil îl chinuiau niște amintire din „timpul mandatului meu”, am încheiat citatul. Sunt sigur că știți la cine mă refer, nu mai are rost să-l deconspir…

În discursul lui, Neamțu părea că știe ce spune. Părea… Nu știu, nu am stat să analizez. Nu mă interesează. Mi-a fost de ajuns să-l aud cum într-o biserică din București, în Duminica învierii fiului văduvei din Nain, vorbea despre învierea fiicei lui Iair. Acum, oameni cu evlavie la Neamțu, majoritatea oameni care merg la biserică, ar spune că nu-i un capăt de țară încurcătura făcută, că până la urmă tot despre o înviere a vorbit. Atunci, de ce când eu vă spun „Hristos a înviat”, duminica, faceți ochii cât cepele? Vă șochează Învierea?

După ce Mihail Neamțu și-a încheiat discursul a început paranghelia. S-a trecut la subiectul „economie”. Și cine altcineva putea să vorbească mai bine, decât Emil Boc, al cărui nume, după cum spunea Ioan Oltean – cei care toată ziua vorbiți despre baronii „pe-se-de” vi-l amintiți? – reprezintă unitatea de măsură a performanței în politică. Emil Boc a început să vorbească despre „măsurile” pe care le-a luat în timpul acelui mandat, măsuri care au salvat România în timpul pandemiei economice. Doamne ferește… Nu cred în propaganda „doar pesedeul e rău și cauză a tuturor nenorocirilor.” Să vă dau un exemplu… Când Victor Ponta și-a lansat candidatura pe National Arena, opinia publică a strigat: „Comunism, comuniștii!”. Adevărat vă spun vouă că paranghelia organizată de Ponta pe stadion nu a depășit în comunism  pe cea în urma căreia Elena Udrea a fost aleasă președinte al organizației PDL București. S-au rostit atunci niște discursuri care i-ar face invidioși chiar și pe cei mai înverșunați propagandiști comuniști. Cultul personalității e practicat nu doar de „pesede”, ci de toate partidele, pentru că azi partea cu doctrină de dreapta, de stângă, e pălăvrăgeală și vrăjeală. Există doar doctrina oportunismului și intereselor personale. 

Nu am rezistat să-l ascult până la capăt pe Emil Boc. Am dat pe Digi Sport. Acolo, tema de discuție era oarecum asemănătoare, Ilie Dumitrescu vorbea despre tranziția pozitivă….

Vă  recomand un scurt videoclip de pe Youtoube. „Mimica spune  adevărul” se numește. Vizionați-l! Deși a fost filmat acum 10 ani, e mai mult decât actual. Apoi, pregătiți-vă, vine campania electorală. Începe paranghelia….

 

ION  COSMIN BUSUIOC a studiat Teologia și, cum spune, e țăran din Nucet…              

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro