TABLETA DE MIERCURI: Pompiliu ALEXANDRU – Vidul legislativ și Statul mafiot

Am văzut atât de multe păreri în spațiul public cu privire la câte războaie a generat religia, încât nu m-am putut abține să nu verific acest lucru. Chiar așa, care sunt actorii și factorii care au dus la războaie în lume? Răspunsul este unul uimitor: religia este un țap ispășitor aici, fiind un extrem de mic copil care nu știu de ce incomodează atât de mult pe adevărații actori. Pe primul loc se află…. politica și politicienii. Aceștia sunt autorii morali și fizici ai celor mai multe războaie și nenorociri petrecute în lume. Atât de multe, încât chiar îți vine să spui că mai bine ar fi eradicate acestea. Am ajunge la un idealism de tip anarhist și/sau totalitar dacă am și pune în practică acest lucru.

            Nu ne putem abține să nu vedem cât de mult poate profita Statul – adică acea idee abstractă, chiar găunoasă – care stă de fapt pe o mână de indivizi-bestii, numiți politicieni, care profită de orice situație. „Răul cel mai mic” este de fapt o etichetare pentru a camufla definitiv „lipsa absolută a binelui”. De la a te stoarce de resurse în numele unor impozite, taxe, accize etc., până la te fura la drumul mare și a-ți intra în casă sub o formă sau alta, există o pleiadă de forme sub care politicianul te poate înșela și fura. Toate în numele unui „bine”, culmea! Nu există spațiu privat, există doar un imens spațiu public ultra controlat. Cine câștigă ceva – de exemplu, la loz în plic – norocul trebuie să-l împartă cu Statul! Cine vinde o casă, de fapt la vânzare participă și Statul, luând un ceva. Când vrei să mănânci o pâine, tot Statul mănâncă o mică parte din pâine. Toate astea în numele unei mai bune vieți pentru tine, asigurându-ți educația, sănătatea, protecția, egalitatea de șanse etc. Orice datorie, în schimb, este a ta! Îți justifică aceste lucruri printr-o pensie mizeră – dacă nu ești dintre cei „speciali” – sau alte avantaje pe care dacă le privești mai de aproape, vezi că aparțin unor drepturi naturale umane, fără intermediari. Dar cel mai mult se bucură Statul când apare un vid legislativ. Aici este ca un fel de dezlegare la pește! Face jaf, prăpăd! Iar reprezentanții statului – politicieni sau nu – au o conștiință mai mult decât senină când este vorba despre fapte care intră sub acest vid legislativ. Un exemplu:

            Să zicem că aveți la țară, undeva, vreo cinci metri cubi de scândură de stejar. Sau nuc, sau de care esență doriți dumneavoastră. O aveți acolo de pe vremea bunicului, care o strângea pentru a face tâmplăria la casă. Bunicul a murit de zeci de ani, scândura se usucă și chiar prinde… valoare. Acum, să zicem că doriți să vindeți casa bătrânească, pentru a vă muta lângă oraș sau în oraș. Normal, scândura este o valoare, nu o lăsați acolo. Deci, doriți să o luați la noua dumneavoastră locuință. Vreți să o faceți mobilă sau pur și simplu să o ardeți. Ei, bine, nu puteți face asta! Adică, Statul stă la pândă la drumul mare și abia așteaptă să ieșiți pe poartă cu comoara de lemn. Va pune imediat pe un polițist apărător al drepturilor și libertăților – mai ales al libertăților – să vă oprească și să vă confiște marfa. De ce? Pentru că nu aveți acte. Pentru că nu aveți un certificat de moștenitor pentru scândură. Pentru că bunicul, înainte de a muri, nu a avut ideea de a face un testament în care să treacă și scândura. Sau gardul de lemn, ulucile… Ce faci, totuși, căci îți spui că trebuie să existe o soluție, nu? Te duci la Direcția Silvică. Cei de aici îți vor spune că nu aveți cum să faceți transportul. În cel mai fericit caz, dacă dați peste un funcționar mai săritor, vă va învăța cum să ascundeți marfa sub un maldăr de deșeuri, ca și cum ați furat-o, căci poate polițistul va trece cu vederea. Dar riscul rămâne. Nu se poate, îți spui! Mergi la Poliția Forestieră, bine intenționat, spunându-le povestea. Aici îi anunți, le ceri o hârtie, îi chemi la țară să pună semne pe scândură, să vadă că e veche și nu ai furat-o. Nu se poate! Îți spun că nu e gata nu știu ce platformă, că cel mai bine e să mergi la un Ocol Silvic și să obții o autorizație de transport, dar nici așa nu e sigur că Statul nu-ți confiscă proprietatea pe care o transporți. De ce? Pentru că „există un vid legislativ” aici. Pentru că vei fi considerat hoț de lemne, și știm prea bine ce mult urâm pe ăștia care taie pădurile și pleacă cu ele în Austria. Dar pe astea le veghează bine Statul! Ce, nu poți începe un război plecând de la o astfel de nedreptate cruntă? Un război cu Statul, normal! Iar în acel moment devii un mare inamic nr. 1 al Statului, și nu îți rămâne decât să pleci în munți și să te faci rebel? Asta până când un partid sau un regim nu pune mâna pe tine și te mai bagă la Aiud puțin. Sau te trage pe roată că ai îndrăznit să te revolți pe beneficiile date de vidul legislativ! Te duci la poliție și ceri să facă o însoțire de transport. Le arăți marfa – mare valoare – plătești, faci cerere ștampilată la poliție ca să vină cu tine… ca la un transport de valori de bancă. Nu se poate! Ești persoană fizică, adică ești victimă! Nu faci parte din aparatul de Stat. Deci… revoltă-te! Cum? Urlă, că oricum nimic nu se întâmplă! Spor! Ne vedem în trafic!


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro