TABLETA DE MARȚI – Puiu JIPA – La temperatura capului

Căutînd eu un anumit lucru am intrat în trei supermarketuri. 34,3! strigă un nenea transpirat la primul. Alt nene îmi strigă ceva din care înțeleg că aș avea „trezeașpcapad”. Asta la al doilea supermarket. Arată aparatul feței mele nedumerite: 33, 8. Aha, „așcapad”. 

La ultima citire aveam 35, 2. Toate în decurs de 20 de minute. M-am dus acasă, mi-am pus termometrul ăla, cu mercur, la subraț. Aveam 36,4. Clar, Mercur retrograd.

Cățelul Șumi e agitat. A văzut o pisică neagră pe gard. E prea sus. Mă-ntreabă prin gesturi și un anume mîrîit să-l las să… Să ce? Nu știu. Fă ce știi tu să faci, îi zic. HAM! Apoi cască, se întinde și dă alene din coadă. Mîța nu l-a văzut/auzit. 

Am cumpărat niște răsaduri de busuioc „cu arome egzotice, scorțisoară și lamaăe”. Arată ca loboda. Dar da, miros a busuioc. Mi s-a făcut dor de o împărtășanie fără popă, doar cu cozonac.

În fiecare dimineață din ultimele două săptămîni o vrabie se ceartă cu un turturel. În cireș. Nu știu dacă pentru spațiu locativ. Sar ceva fulgi. Și trei pene. Noroc cu o gaiță care îi întrerupe. După fix 34,7 grade… Ăăă, pardon, secunde.

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro