TABLETA DE MARȚI – Puiu JIPA – O mîță și patru mîți

S-a intrat în vară. Căldurile devin din ce în ce mai mari. Micile drumuri sînt o corvoadă. Masca o amplifică. Dar e bună masca, te mai protejează de mirosuri. Minunatele mirosuri urbane de vară. Noroc că la mine în curte trandafirii înfloresc a doua oară. Bălăriile de pe trotuare au dispărut și ele, e bine.

Trei pisoi stau lîngă o gură de canal. Ar putea să cadă. Mă aplec să-i mut mai încolo. O pisică vine iute spre mine. Par bine hrănite toate. Își mută pisoii într-o curte din apropiere. Cum or fi ajuns amărîții ăia în stradă, nu știu.

Pisica mai vine o dată, deși nu mai era nimic de cărat. Pare disperată. Miorlăie ascuțit. Se aude un scîncet firav. Mîța se ridică pe picioarele din spate, ca o suricată. Descoperim amîndoi de unde venea scîncetul. Din spatele unui stîlp de iluminat.

Un pisoi își prinsese o lăbuță într-o crăpătură în asfalt. Mîța încerca să-l scoată, nu reușea. Apoi a venit la mine, s-a așezat în fund și se uita cînd la mine, cînd spre stîlp.

„Am înțeles, madam!” Am luat puiul, i l-am dat în primire. Mîța mi-a mulțumit cu un mieunat ferm și a plecat cu mîțul.

Cînd m-am întors am văzut-o cum pîndea o vrabie. I-am dat niște boabe. Le-a mîncat, a mieunat, a plecat. Cred că o să fim prieteni.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro