TABLETA DE MARȚI – Puiu JIPA: Așa o lipsă de incultură, de nesimțire…

Mai nou, e o modă: cu cît ești mai… incult, cu atît vei merita o funcție în care să-ți dovedești (și) incultura. Să ne lămurim. Incultura/cultura nu e despre citit, scris, acorduri, etc. E și despre: „mulțumesc”, „bună ziua”, recunoștință publică pentru cei ce binemerită, chiar dacă au alte viziuni politice. 

Și mai e ceva la modă: nesimțirea. Cu cît ești mai… nesimțit, cu atît vei merita o funcție în care să-ți dovedești (și) nesimțirea. Să ne lămurim. De fapt, e vorba de „ne simțire”, a nu mai simți nici o empatie față de semenii tăi, a nu mai simți nimic pentru cei de jos, pentru p…ime, pentru cei din rîndul cărora vii. Ajunși în funcții, de la consilier la prim-ministru sau chiar președinte, „ne simțitorii” intră în familia mare a nesimțiților cu panaș. Ei sînt pe viață, așa cred ei. Restul lumii e o cîrpă de șters la fund. 

Degeaba COLECTIV, degeaba maternitate-n flăcări, degeaba multe. „Ne simțitorii” nu mai au nici o responsabilitate. Pentru 2-3 zile au aerul șobolanilor de pe o corabie ce se scufundă. Apoi dau vina pe cine apucă, apoi morții sînt de vină. Nesimțiții sînt veșnici.

Inculții și nesimțiții din frunte put. Put, pentru că nu-și spală niciodată păcatele.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro