TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – Acuzat de pesimism și tristețe

Distribuie:

Câțiva dintre prietenii care citesc tableta mea de fiecare luni m-au tras de urechi, sunt prea pesimist și prea cufundat în ploile de toamnă. Ce să le spun? Poate că au dreptate. Tocmai de aceea, astăzi vin cu vești încântătoare.

Un tânăr fost elev îmi scria de curând: lumea în care mă chinui să trăiesc e plină de viermi dolofani, miroase a ghenă de gunoi și a hoituri de șobolani în descompunere. Lumea asta reală mi-a furat lumile imaginare, mi-a furat copilăria, bucuria de a trăi, sensul vieții… Știți, sensul vieții e ceva despre care am vorbit și noi, într-o veche oră de filosofie, atunci suna frumos, așa, ca într-o carte. Trebuie să mă răzbun cumva pe ea și pe toți cei care trăiesc în ea și o acceptă.

Lui ce să-i răspund, așadar? Uite, dragul meu, am citit de curând câți oameni ar muri în primele zile ale unui război nuclear?

Aceasta-i întrebarea… Ce s-ar întâmpla dacă ar începe un război mondial? 91,5 milioane de oameni sau ar muri, sau ar fi răniți. Astfel, se estimează ca 34,1 milioane ar muri, iar 57,4 milioane ar fi răniți doar în primele ore de la începerea conflictului, războiul ar avea 4 faze, de la lansările menite să intimideze, avertismente, până la distrugerea în masă a orașelor importante. Rusia ar trimite 300 de focoase, încercând să nimerească baze NATO din întreaga Europa. NATO ar replica, trimițând 180. Această fază ar dura trei ore și ar răni grav 2,6 milioane de oameni. SUA ar interveni cu 600 de focoase aduse de peste Ocean, Rusia fiind lovită din submarine. Bineînțeles că va reacționa și în doar 45 de minute 3,4 milioane de oameni ar fi sau morți, sau schilodiți.

Și nu e tot, scenariul mai zice că ambele părți ar ținti cele mai populate 30 de orașe ale rivalului, folosind circa 5-10 focoase în fiecare urbe, în funcție de mărimea acesteia. În 45 de minute, 85,3 milioane de oameni ar fi victime ale armelor nucleare. Chiar și așa, la final fiecare dintre cele două părți tot ar mai avea câteva mii de arme nucleare rămase. În acest scenariu nu intervin cu arme nucleare și alte națiuni.

Adică, i-aș mai spune eu fostului elev sceptic și răvășit de vremuri, dacă vrei să faci bogat pe cineva nu-i spori averea, ci ia-i din dorințe. Epicur, am vorbit despre el în orele noastre de filosofie… Asta ar mai fi, omul nu e decât visul unei umbre.

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro