Succese pentru actorii teatrului Tony Bulandra în Coreea de Sud

Actorii teatrului Tony Bulandra s-au întors din turneul pe care l-au susținut în Coreea de Sud, la Seul. Târgoviștenii au participat la două festivaluri de teatru, ST Bomb și DipFe, unde au cunoscut atât publicul coreean, care i-a primit cu mult entuziasm, cât și actorii și regizorii din mai multe țări precum Japonia, Rusia și Franța.

Este a doua oară când actorii târgovișteni joacă pe scenele coreene, de data aceasta ei aducând publicului spectacolul Othello.

De asemenea, s-a semnat un memorandum care facilitează prezența teatrului la Seul și care va aduce cu sine schimburi culturale între cele două țări. Următorii pași ai acestei colaborări sunt semnarea de parteneriate cu două universități de artă dramatică din Coreea de Sud, care s-ar traduce prin schimburi de studenți, care să participe la organizarea de workshop-uri, conferințe etc.


Liviu Cheloiu, actorul teatrului târgoviștean, care a și câștigat Premiul pentru Cel mai Bun Actor pentru rolul din Othello a mărturist la conferința de presă de astăzi că s-a simțit foarte bine la Seul

Am fost aplaudați 10 minute după încheierea spectacolului, publicul de acolo este unul foarte bun, gălăgios, implicat, iar două zile spectacolul a fost sold-out, sala a fost plină.

Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra, a vorbit despre legătura pe care și Coreea de Nord o dorește, la nivel cultural, teatral. Există dorința de a se semna un memorandum între cele trei țări, Coreea de Nord, Coreea de Sud și România și chiar crearea unei asociații româno-nord-sud coreeană.

De asemenea, MC Ranin spune că teatrul târgoviștean este unul dintre cele mai dinamice la nivel național.

Teatrul Tony Bulandra este cel mai dinamic teatru, cu cele mai multe turnee și cu toate acestea este total ignorat, poate și din cauza zvonurilor din 2008 care se refereau la desființare, dar lucrurile s-au schimbat radical din 2008 încoace. Actorii s-au maturizat și publicul s-a maturizat. Lumea vine la teatru din plăcere nu cu forța, a concluzionat Ranin.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca