PUCIOASA: Contract de finanțare pentru un proiect în valoare de 21 de milioane de lei, în domeniul infrastructurii turistice

Primăria Pucioasa a semnat astăzi contractul de finanțare pentru  “Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea Balneoclimatica orașul Pucioasa”, depus pe POR, AXA prioritară 7.1. Voloarea acestuia se ridică la 21.429.171 de lei.  Conform directorului ADR SUD Muntenia, Liviu Mușat, este proiectul cu cea mai mare voloare depus, până la acest moment, pe această axă, în regiunea nostră de dezvoltare. 

Proiectul urmărește reabilitarea a 9 străzi importante, în suprafață totală de 6 kilometri (cartierul Pucioasa sat, strada Carierei, strada Libertății, Bulevardul Gării, Aleea Ardealului, strada Avram Iancu, strada 1 decembrie 1918, strada Dacia, strada Stadionului), realizarea a două parcuri, în suprafață de aproximativ 7.000 m(unul în zona Gării și celălalt în zona Stadionului) și achiziționarea unui autovehicul tip  trenuleț rutier, cu o capacitate de transport de minimum 40 de locuri.  Durata de implementare a proiectului este de 48 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Au trecut 11 luni de la depunerea acestui proiect ce a obținut 91,4 puncte (un punctaj extraordinar!), însă satisfacția este pe măsura așteptărilor! Urmează o perioadă si mai dificilă, aceea a implementării proiectului, dar sunt sigur că rezultatul va fi cel așteptat! Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, dar cel mai mult, vreau să le mulțumesc cetățenilor care au avut încredere în noi și s-au înarmat cu multă răbdare! Aceasta victorie este a noastră, a tuturor!”  a precizat primarul orașului, Constantin Ana.

Prin implementare proiectului numărul de vizitatori ar trebui să crească în staţiunea balneoclimaterică cu peste 20% faţă de anul de referință 2015, în termen de 5 ani de la finalizarea contractului. La nivelul unității administrative urmează organizarea licitației pentru realizarea obiectivelor proiectului.

Primăria Pucioasa are depuse pentru finanțare, pe fonduri europene sau guvernamentele , 8 proiecte cu o valoare de aproximativ 114 milioane de lei. Administrați alocală lucrează la încă 7 proiecte ce vor fi depuse în perioada următoare.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro