SEMNELE TIMPULUI – Liviu ANTONESEI – De acum cinci ani…

   Despre ritualul Starbucks la Londra și acasă…

   Am descoperit cafe latte cu scorţişoară, de la Starbucks, acum 10 – 11 ani, cînd am fost prima dată la Londra. După aceea, an de an, cînd ajungeam acolo, mă dedam ritualului, consumam cîteva pe zi, cînd voiam să-mi trag sufletul în lungile mele plimbări. 

   Prima o luam după micul dejun şi cîteva cafele obişnuite, chiar dacă asemănătoare cu cele preferate. Îmi luam rucsacul şi aparatul foto, mă opream la cafeneaua cu pricina de lîngă hotel, adăugam îndulcitorul şi scorţişoara la măsuţa cu accesorii, ca să spun aşa, mergeam vreo două sute de metri pînă în Regent Gardens, mă aşezam pe o bancă şi cale de vreo trei ţigări, uşor spaţiate, îmi consumam licoarea. 

   Apoi, o luam prin Gardens, Hyde Park, Green Parkbulevardul Piccadilly pînă la Piccadilly Circus, unde mă aşezam pe treptele statuii lui Eros şi consumam  a doua cafea, luată de la un Starbucks din apropiere. După care programul continua diferit în funcţie de    ce-mi propusesem să văd. 

   Oricum, la circa două ore, mă opream pentru o cafea. Alteori, cînd voiam să văd casele albe și grădinile din Nothing Hill, o luam în sens invers pe Highstreet, mă opream în Holland Park să-mi beau cafeaua, apoi gata de plimbare! Pînă seara, cînd începea programul Festivalului Filmului Românesc, nu aveam un program oficial… 

   Am mai găsit apoi cafenele Starbucks la Cracovia, Koln, Munchen, apoi şi Bucureşti. De o bucată de vreme, a apărut unul şi la Iaşi, din păcate la Pallas, pe care îl detest. L-am evitat pînă în primăvară, m-am mai minţit cu cafeneaua Phoenix a prietenului Laurenţiu, pentru că are insigna de forma şi în culorile celebrei reţele, dar din primăvară, am început să beau sîmbătă, de pe 16 – 16, 30 o cafea la Starbucks-ul ieşean. 

   Una mijlocie, pentru că e numai bună pentru trei ţigări, cea mică te face să fumezi prea repede, cea mare cere patru ţigări! Sigur că îmi iau nişte precauţii, stau mereu afară, pe terasă şi nu intru eu să cumpăr! Asta e, să vedem în toamna tîrzie şi la iarnă. Sigur îmi pot face cafe latte cu scorţişoară şi acasă – şi îmi fac, de altfel- dar nu o pot face spumată şi are şi spuma aceea farmecul său!

 

LIVIU ANTONESEI este un foarte cunoscut scriitor, cercetător, publicist și profesor universitar din Iași…

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro