„Semnele din cărți“ și „Oltul Etnografic“, două acțiuni culturale de excepție la Târgoviște

Pentru că tot este anul Centenarului și toată lumea arborează logoul binecunoscut de acum, oltenii continuă să creeze noi punți spirituale prin județele României. Poposim de data aceasta în Dâmbovița, în vechea cetate de scaun, Târgoviștea, la mai vechii noștri prieteni și colaboratori Alexandru Pompiliu și Ion Mărculescu. Ei reprezintă doi fotografi de excepție, doi oameni de spirit și atașați culturali permanenți pe lângă oamenii care cred că a fi robul frumosului în gând, faptă și cuvânt este o menire care nu este, din păcate, la îndemâna oricui.

Joi, 21 iunie 2018, la ora 18,00, facem primul pas spre noi cunoștințe, cu oameni ai literelor, ai cuvântului scris și rostit care se vor întâlni la „Cocoșul Negru“ din Târgoviște pentru a căuta „Semnele din cărți“ prin câteva prezentări de carte, interpretări dramatice și ceva căutări literare. Participă la toate acestea scriitorii Nicolaie Tony Dincă din Slatina, Ion Mărculescu, Ecaterina Botoncea, Mihai Stan și Alexandru Pompiliu din Târgoviște. Va fi, dacă vreți, o prefațare a lumii satului pe care o veți putea admira  a doua zi, în 22 iunie 2018, de la ora 18,00 la Muzeul de Istorie din Târgoviște în fotografiile ce compun Salonul de Artă Fotografică Etnografică „Oltul Etnografic“, un Salon itinerant, inițiat de artistul fotograf Valeru Ciurea și adus la Târgoviște grație unei colaborări multianuale cu artiști fotografi din vechea Cetate Domnească: Ion Mărculescu, Alexandru Pompiliu, Diana Mândrilă dar și cu artiști fotografi de pe alte meleaguri ale țării: Daniela Iancu și Cornelia Ciurea din Slatina,  Felician Săteanu din Baia Mare, Răzvan Dumitrescu, Ioan Ciobotaru și Sanda Ciobotaru din Râmnicu Vâlcea, Irina Cristian din București, Ionela Fugărețu-Kovacs și Robert Kovacs din Bistrița. Veți putea admira 30 de lucrări fotografice de excepție, format 50×70 centimetri semnate de artiștii fotografi menționați mai sus.

Vor fi, cu siguranță, două întâlniri cu oameni iubitori de frumos, invitați de cei care au sprijinit acest demers cultural: Consiliul Județean Olt, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Centrul de Cercetări în Științe Politice și Comunicare, Universitatea Valahia din Târgoviște, Revista Litere, Revista Societății Scriitorilor Târgovișteni, Editura Bibliotecha, Asociația Culturală Olt Artis Slatina, Asociația Culturală Centrul Internațional de Artă România, Asociația Pentas Super Omnia, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Partenerii media din Târgoviște ne sunt cotidianul județean online „Gazeta Dâmboviței“ și Radio Minisat.

Centru Medical Valeriana
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro