Recunoaștere națională și internațională pentru dâmboviţeanul Felix Goldbach, lect. univ. dr. în cadrul UVT Târgovişte

Solist-instrumentist, cadru didactic preuniversitar (din 1996) și universitar (din 2001), manager cultural și educațional, iar din 2015 inspector în învățământul preuniversitar din București, Felix Goldbach a fost invitat anul acesta să conducă juriul prestigiosului concurs internațional de interpretare instrumentală “Ioan Goia” de la Iași, la Colegiul “Octav Băncilă”, unde în urmă cu 32 de ani a început studiul muzicii, a clarinetului în speță. “M-am întors în școala care m-a format, m-am reîntâlnit cu foşti profesori dintre care mulți sunt nume mari în domeniu. M-a emoționat că ei au avut încredere în mine și m-au ales ca președinte al acestui prestigios concurs, devenit cel mai important din țară pentru elevii de a clasele de instrumente de suflat. A fost atât o mare onoare, cât și o responsabilitate pe care am tratat-o cu cel mai mare profesionalism”, ne-a împărtășit Felix Goldbach. 

Muzicianul este cel care a creat prima stagiune simfonică în Târgoviște prin înființarea în 2004 a Cameratei Valahica și a fondat clasele de clarinet (2001), saxofon, blockflute și taragot (2006) la Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, municipiu reşedinţă de judeţ pe care şi l-ar fi dorit mai prezent pe scena muzicii instrumentale internaţionale. Din păcate, deși există aici un liceu și o facultate de muzică, Târgoviștea/Dâmbovița nu a avut reprezentanți la recentul concurs Ioan Goia” de la Iaşi. Explicația pe care o oferă Felix Goldbach, doctor universitar în muzică, dar și în management educațional muzical este: “Există și în Târgoviște mulți tineri talentați. Lipsește însă un coordonator, un manager educațional, muzical-interpretativ care să știe să pună în valoare talentele locale. Există aici două structuri bine puse la punct, Liceul de Arte și Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, dar nu există omul care să valorifice talentele locale. Dacă ar exista o filarmonică, ar crește desigur nivelul interpretativ, iar tinerii ar fi mai motivați să studieze instrumente muzicale de suflat având o altă finalitate interpretativă într-o instituție profesionistă, decât în sistemul educațional”.

Actualmente responsabil de programe la specializarea Muzică Instrumentală, în cadrul Departamentului de Învățământ la Distanță și Formare Continuă al Universității Valahia Târgovişte şi inspector școlar în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului București, Felix Goldbach se bucură de apreciere şi reprezintă în continuare judeţul Dâmbovița în domeniul educaţiei muzicale şi muzicii instrumentale.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro