“Dar astea nu sunt scrise de dumneavoastră!”

Am beneficiat de suportul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, drept pentru care îi mulţumesc din suflet domnului director Radu Alexandru. Aceleaşi mulţumiri, fondatorului revistei IMPACT, domnului Niţu Vali, despre ale cărei scrieri „celeste” am povestit cu cei prezenţi la masa mea, dar şi de-a lungul săptămânii, cu cei interesaţi. Din partea revistei IMPACT am acordat două premii speciale şi la fel am procedat şi cu o parte din publicaţiile de la Centrul Judeţean de Cultură.
Vasile Lupaşc, scriitorul, istoricul, actorul şi … mă opresc aici pentru că ar trebui să curgă multă cerneală, mi-a oferit şansa să prezint filmul documentar “Dâmboviţa – jumătate de mileniu”, film în care este evidenţiată o perioadă glorioasă a Cetăţii de Scaun şi la care şi-au adus aportul, alături de Vasile Lupaşc, Horia Lupu, Vlad Miriţă, Ion Haiduc şi maestrul Mircea Albulescu. Marele nostru actor spune: „Dacă lipeşti palma de orice clădire din Târgovişte dai mâna cu istoria României. Daca priveşti în ochi orice om din Târgovişte vezi viitorul României!” Nu a fost proiectat filmul, însă am vorbit despre el şi a fost nelipsit din punguţa fiecărui premiat în cadrul Festivalului, aşa cum s-a întâmplat cu toate materialele publicistice care nu au fost împărţite în cele patru premii speciale.

De asemenea pe lânga cele trei cărţi ale “domnului director” (apelativ pe care nu-l voi putea schimba), Vali Niţu, am prezentat “Fluturi şi Chopin”, “Bendisa” – cărtile calde ale Atenei Stochiţă şi pentru care am ales categoria de vârstă potrivită rezonării cu mesajele lor.
Eu personal am oferit atât “Tehnici de (ne)rezistenţă”, cât şi “Amprenta Divină”- o carte a Mariei Tacino care necesită recitiri şi înţelegere pentru a simţi IUBIREA şi ADEVĂRUL din noi.
Lista ar fi lungă pentru a enumera autorii şi publicaţiile lor, creaţii care au bucurat cei peste 20 de premiaţi la FESTIVALUL NAŢIONAL VLAHIA 2012.
Îi mulţumesc primarului Gabriel Boriga şi îl rog să primească la rându-i mulţumirile organizatorilor principali pentru darul care a constat în cartea care ne reprezintă – “Enciclopedia oraşului Târgovişte”.
Revin la sintagma exclamativă care mi-a fost adresată la sesiunea de autografe: “Dar astea nu sunt scrise de dumneavoastră!”.
“Nu. De aceea nici nu vă dau autograf pe ele, dar putem povesti despre toate”, le-am răspuns zâmbind celor din preajma mea, apoi în ziua premierii am purces la muncă alături de Iuliana Costiuc şi Anca Oprescu, încercând o împărţire echitabilă pe vârste şi premii, a tot ceea ce dusesem cu mine la Moeciu.
M-am întors atât de bogat încât accept orice top care nu are margini. Am venit cu voci calde, cu chipuri fericite, cu ochi albaştri şi miros de brad. M-am întors cu fumul focurilor sacre la care curgea luna în cascade, pentru că flacăra era mai albastră decât ochii aţintiţi asupra noastră. Am venit şi ţin în mine o parte de Walter Dionisie, sufletul festivalului!
Sunt bogat pentru că am fost acolo fără a-mi dori altceva, mai mult decât să văd oamenii, să le vorbesc şi să îi iubesc.
Am dat autograf pe cartea mea şi atât. Vlahia Inn mi-a dat un cuvânt cu mii de stări pentru suflet. Pentru asta le mulţumesc lui Cătălin şi Gabrielei Stănculescu.
Probabil titlul cărţii mele are ceva comun cu Festivalul Naţional Vlahia: să fii înseamnă să iubeşti, iar să iubeşti înseamnă să oferi. Cred că totul depinde de noi înşine. Putem să le aşezăm în faţa noastră şi să alegem încotro pornim cu “Tehnicile de(ne)rezistenţă”!

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro