PUNCTUL PE CUVÂNT – Gabriela CRISTACHE – Aproapele!

Ne întâlnim cu semenii noștri zi de zi, vorbim sau nu, ne interesează sau nu, avem ceva în comun sau nu, avem așteptări unii de la alții sau nu, îi iubim sau ne sunt indiferenți, îi prețuim sau nu, poate îi desconsiderăm sau nu ne interesează… Conștientizăm că ne aflăm într-o comunitate sau în mai multe, iar unii dintre noi avem și o percepție mai altruistă asupra celorlalți.

Să te gândești că cel din fața ta are o mâhnire, o teamă, o durere, o nefericire sau o mare bucurie înseamnă că ai înțeles o alteritate. Uneori știm, alteori nu sau nu putem să plângem cu cei ce plâng ori să ne bucurăm cu cei fericiți. Considerăm că universul propriei trăiri nu trebuie să fie conectat la trăirile celorlalți. Din diferite motive… Suntem vinovați de asta? Unii așa ne-am format, alții așa alegem.

Suntem adesea prea copleșiți de propriile trăiri și încercări. Deseori nu avem cum să facem, prin propriile noastre trăiri, schimbări în viața altora. Putem totuși să le arătăm că știm, că am văzut că ei trec printr-o încercare. Le putem arăta că ne pasă de ei, că nu sunt ignorați în durerea, teama, nefericirea sau bucuria lor.

Cineva care să te țină de mână și să-și potrivească bătăile inimii cu cele ale tale, cineva care să  nu te considere un om fără valoare și care să vadă filonul binelui din tine… Să dai speranță, prețuire, încredere, afecțiune celui ce-ți este aproape… Sau mai îndepărtat… Chiar dacă nu îți este „aproapele”…  Sau minunata bucurie a celui care aduce o veste bună…

Să fii vestitor de bine, ce imensă satisfacție…

GABRIELA CRISTACHE este absolventă a Facultății de Filosofie și a fost dascăl de „Carabella”…

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro