Premieră pentru lumea jazz-ului: Rugăciunea „Tatăl Nostru” în concertul de jazz de la Târgovişte

Pe 10 septembrie Târgoviştea va găzdui, în premieră, un  concert de jazz simfonic în aer liber a Romanian Symphonic Jazz Orchestra.

Romanian Symphonic Jazz Orchestra este prima orchestră de jazz simfonic din Europa constituită cu acest scop și care abordează în exclusivitate acest repertoriu. Iniţiatorul este pianistul, compozitorul și profesorul, doctor în muzică, Florin Răducanu, târgoviştean de origine, desemnat „muzicianul de jazz al anului 2009” în România. Pe lângă activitatea interpretativă internațională de excepție, Florin Răducanu are o activitate componistică deosebită, Radio România Cultural desemnându-l „omul zile” pe 3 iulie 2015 și muzicianul care și-a creat un brand din fuziunea muzicii clasice cu jazzul.

Alături de Romanian Symphonic Jazz Orchestra va fi și invitata specială, Dalila Cernătescu (primul album l-a înregistrat la vârsta de 8 ani) cu o carieră internaț ională de excepție având colaborări cu unele dintre cele mai importante case de discuri din lume, actualmente fiind conf.univ.dr. la Universitatea Naț ională de Muzică din București.


Acestui proiect grandios i se alătură și vocile feminine ale corului Appassionato condus de dirijorul Florin Nicolae Badea, prof.univ.dr. la Universitatea Valahia din Târgoviș te ș i cel care conduce Facultatea de Muzică din cadrul Universităț ii. În programul concertului de pe 10 septembrie vor fi incluse lucrări compuse ș i orchestrate de Florin Răducanu:

1. „Tribute to Marry Magdalene”, este o lucrare premiată de Uniunea Compozitorilor ș i Muzicologilor din România, premiera fiind realizată de Florin Răducanu împreună cu Filarmonica Sibiu în anul 2006.

2. „Veneraț ie Ave Maria” este o lucrare de jazz simfonic pe care Florin Răducanu a realizat-o cu Orchestra de Cameră ș i Big band-ul Radiodifuziunii Române în 2008, concertul fiind transmis în Uniunea Europeană de Radio și Canada.

3. „Pater Noster” este o premieră mondială pe care Florin Răducanu împreună cu Romanian Symphonic Jazz Orchestra, Dalila Cernănescu și corul Appassionato o va realiza pe 10 septembrie în cadrul manifestărilor de Zilele Tâgoviştei. Concertul va avea loc la Curtea Domnească din Târgoviște. Rugăciunea universală „Tatăl Nostru” este pentru prima dată realizată pentru un anasamblu de jazz simfonic și un cor de femei care simbolizeză un cor universal al îngerilor.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca