Premieră pentru lumea jazz-ului: Rugăciunea “Tatăl Nostru” în concertul de jazz de la Târgovişte

Distribuie:

Pe 10 septembrie Târgoviştea va găzdui, în premieră, un  concert de jazz simfonic în aer liber a Romanian Symphonic Jazz Orchestra.

Romanian Symphonic Jazz Orchestra este prima orchestră de jazz simfonic din Europa constituită cu acest scop și care abordează în exclusivitate acest repertoriu. Iniţiatorul este pianistul, compozitorul și profesorul, doctor în muzică, Florin Răducanu, târgoviştean de origine, desemnat “muzicianul de jazz al anului 2009” în România. Pe lângă activitatea interpretativă internațională de excepție, Florin Răducanu are o activitate componistică deosebită, Radio România Cultural desemnându-l “omul zile” pe 3 iulie 2015 și muzicianul care și-a creat un brand din fuziunea muzicii clasice cu jazzul.

Alături de Romanian Symphonic Jazz Orchestra va fi și invitata specială, Dalila Cernătescu (primul album l-a înregistrat la vârsta de 8 ani) cu o carieră internaț ională de excepție având colaborări cu unele dintre cele mai importante case de discuri din lume, actualmente fiind conf.univ.dr. la Universitatea Naț ională de Muzică din București.

Acestui proiect grandios i se alătură și vocile feminine ale corului Appassionato condus de dirijorul Florin Nicolae Badea, prof.univ.dr. la Universitatea Valahia din Târgoviș te ș i cel care conduce Facultatea de Muzică din cadrul Universităț ii. În programul concertului de pe 10 septembrie vor fi incluse lucrări compuse ș i orchestrate de Florin Răducanu:

1. “Tribute to Marry Magdalene”, este o lucrare premiată de Uniunea Compozitorilor ș i Muzicologilor din România, premiera fiind realizată de Florin Răducanu împreună cu Filarmonica Sibiu în anul 2006.

2. “Veneraț ie Ave Maria” este o lucrare de jazz simfonic pe care Florin Răducanu a realizat-o cu Orchestra de Cameră ș i Big band-ul Radiodifuziunii Române în 2008, concertul fiind transmis în Uniunea Europeană de Radio și Canada.

3. “Pater Noster” este o premieră mondială pe care Florin Răducanu împreună cu Romanian Symphonic Jazz Orchestra, Dalila Cernănescu și corul Appassionato o va realiza pe 10 septembrie în cadrul manifestărilor de Zilele Tâgoviştei. Concertul va avea loc la Curtea Domnească din Târgoviște. Rugăciunea universală “Tatăl Nostru” este pentru prima dată realizată pentru un anasamblu de jazz simfonic și un cor de femei care simbolizeză un cor universal al îngerilor.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro