O, MAMMA MIA! Război la Târgoviște sub statuia lui Mihai Viteazul

Distribuie:

Cum să-i faci pe cei mici sa fie interesați de istorie? Probabil că întrebarea aceasta și-au pus-o și actorii italieni care au ținut zeci de oameni și copii captivi în povestea războaielor.

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, Festivalul  Babel a surprins ieri, în Piața „Mihai Viteazu”, prin punerea în scenă a războiului dintre Italia, Anglia și Germania în cel mai expresiv mod, zeci de copii care s-au amuzat, dar în același timp le puneau întrebări părinților de ce se „ceartă” cei trei.

Cred că printr-o tehnica  și un scenariu bine puse la punct se pot face foarte multe lucruri pentru educație, iar dacă piticii sunt expuși la aceste manifestații cu un vast conținut cultural, încă de la o vârstă fragedă, pe viitor vor prezenta interes pentru tot ceea ce înseamnă istorie.

Statuia lui Mihai Viteazu a surprins aseară arta în purul sens al cuvântului, acompaniata de zeci  râsete, întrebări, curiozitate, fotografie, chiar și de un  moment de reculegere pentru cei decedați în războaie. Toate aceste lucruri le datoram minunatilor actori italieni, foarte talentați, expresivi și deschiși în a comunica cu publicul  care au reușit să-i țină pe micuți blocati în povestea lor. Asa am observat ca n-ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a face un spectacol extraordinar și nici de săli mari și elegante. Este nevoie doar de talent, dăruire și de oameni.

Larisa Ungureanu

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro