Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

Muzeul de Artă – Un tânăr artist plastic își expune lucrările alături de cele ale unui artist dispărut dintre noi, în urmă cu câțiva ani

Expoziţia de artă „Conexiune în Brahma” Liusic VRAPCIU (1952 – 1993) – Vladimir PĂUN-VRAPCIU (1976)

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând de astăzi, 3 decembrie 2021, expoziţia de artă „CONEXIUNE ÎN BRAHMA”, a artiștilor Liusic VRAPCIU și Vladimir PĂUN – VRAPCIU, deschisă la Muzeul de Artă din Târgovişte.

Expoziția prezintă o selecție de lucrări ale celor doi artiști care se întâlnesc, prin intermediul creației lor, pe simezele Muzeului de Artă din Târgoviște.

Evenimentul expozițional reunește lucrările unor artiști inspirați de prezentul relativ și de nevoile omului contemporan, alăturând medii plastice precum pictura și grafica.

Vladimir Păun-Vrapciu, arhitect și artist plastic, și Liusic Vrapciu, artist plastic, vă vor convinge că obiectele acceptate drept creații artistice unicat pot depăși zona expozițională, dobândind și o funcție de design decorativ de interior.

Dinamismul lucrărilor prezentate descrie foarte bine un prezent și un prezent apropiat, în care ceea ce este frumos este și adaptabil nevoilor de zi cu zi în designul interior, gustul fiind modelat continuu de particularitățile prezentului. Lucrarea de artă se bucură astfel de o mai bună integrare în designul interior și în dimensiunea socială.

Expoziția „Conexiune în Brahma” reprezintă și un omagiu, o demonstrație de respect și recunostință a arhitectului Vladimir Păun-Vrapciu față de creațiile artistului plastic Liusic Vrapciu; creații care l-au inspirat și stimulat pe artistul Vladimir Păun să își realizeze creațiile artistice prezentate în această expoziție.

„Dorința indică drumul” – Mandy Evans

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Calea Domnească nr. 185, începând de miercuri, 3 decembrie 2021, ora 08:00. Expoziția este deschisă până pe 23 ianuarie 2022, de marți până duminică, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media