Muzeele târgoviștene, protest de Noaptea Muzeelor! Cum s-a manifestat

       Peste 15 000 de oameni au trecut noaptea trecută pragul muzeelor târgoviștene în cadrul evenimentului internațional Noaptea Muzeelor, la care accesul este gratuit. Anul acesta, vizitatorii nu au putut vedea 2 exponate importante: motocicleta de poliție din Muzeul Național al Poliției Române și un tablou semnat Nicolae Grigorescu din seria “Car cu boi” din cadrul colecţiei Muzeului de Artă. Obiectele au fost acoperite în cadrul protestului ales de managerii instituţiilor pentru a atrage atenţia asupra situaţiei grele în care sunt peste 110 muzee care nu mai au sedii sau sunt în pericol să le piardă, colecţii inestimabile putrezind prin subsoluri.

       Un studiu al retrocedărilor de sedii şi colecţii muzeale arată locul culturii în lista de priorități a autorităților. Conform Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, peste 110 muzee din 77 de localități au fost evacuate.

         Protestul a atras atenţia vizitatorilor care întrebau de ce sunt acoperite obiectele, motivele fiind explicate tuturor de către muzeografi.

protest muzee 1 protest muzee 2 protest muzee

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro