Mihai Ranin, managerul Teatrului Municipal: “Încet, încet, spectacole care au reprezentat ceva în istoria acestui teatru revin“

Conducerea Teatrului Municipal Târgovişte a organizat astăzi prima conferinţă de presă din acest an, Mihai Constantin Ranin, noul manager an instituţiei de cultură, prezentând echipa cu care va lucra, dar şi principalele proiecte din acest an.

Managerul şi fondatorul teatrului târgoviştean, Mihai Ranin, a motivat şi reîntoarcerea sa la conducerea instituţiei de cultură: ”Nu am rezistat ispitei de a reveni la Târgovişte, pentru că acest teatru a fost făcut cu imaginaţia şi cu sudoarea mea, vreme de opt ani de zile. Acest spaţiu, dintr-o casă de cultură, a devenit un spaţiu unde se desfăşoară evenimente culturale, unde ideea de frumos primează şi lupta pe care am dus-o pentru păstrarea ideii de teatru nu a fost zadarnică”.

Mihai Ranin spune că vor fi reluate pentru public spectacole “care au însemnat ceva în istoria acestui teatru”, precum “Matrioşca“, “Cum vă place“,”Bacantele” sau “Regele mincinoşilor“, dar nu vor fi exluse nici spectacolele care au fost jucate în ultimii ani la Târgovişte: ”Eu am găsit un repertoriu destul de incoerent. Nu ştiu pe ce criterii a fost făcut. …Nu am exclus nicio piesă din repertoriu. Am lăsat fiecare spectacol să vorbească publicului aşa cum ştie el. Dacă ”Zece negri mititei”, de Aghata Christie, care a avut premiera acum un an de zile, are un public sărac, nu este vina mea, poate că este a regiei, a montării în general…Încet, încet, spectacole care au reprezentat ceva în istoria acestui teatru revin. ”.

Alături de directorul teatrului s-a aflat şi regizorul Dumitru Acriş, fost consilier al ministrului culturii, în urmă cu doi ani, cel care a scris şi a jucat în spectacolul “Hitler în love“, adus în faţa târgoviştenilor în anul 2009, spectacol ce a făcut senzaţie în mai multe, de altfel.

Directorul teatrului a precizat că primul spectacol cu care îşi va începe perioada de manageriat, pe 28 februarie,  va fi, de altfel, un spectacol cu text rus, în regia lui Dumitru Acriş: “Am ales să începem această perioadă de management, cu un spectacol, un text rus. Este vorba de de “Furtuna“, lui Ostrovski dintr-un sigur motiv: în România, practic, nu se mai joacă teatru în stil realist, aşa cum eram noi obişnuiţi şi aş dori foarte mult ca şi tinerii din ziua de astăzi să cunoască acest mare teatru, care este teatrul realist. Acest text vorbeşte despre suflet, despre problemele etern umane”.

Regizorul Dumitru Acriş a apreciat activitatea noului manager, despre care a spus că ”se ocupă serios de sufletul acestui teatru”.

Printre proiectele pe care noul manager al teatrului municipal le are în vedere, pentru următoarea perioadă, se numără şi “Atomul Shakespeare sau renaşterea teatrului”, prin care se doreşte punerea în scenă a spectacolelor A douăsprezecea noapte, Macbeth, Othello, Hamlet.

În ceea ce priveşte actorii teatrului, Mihai Ranin spune că s-au făcut castinguri şi au fost selectaţi déjà o parte dintre actorii care vor juca în spectacolele viitoare, pentru că dinntre foştii actori nu au mai rămas la Târgovişte decât foarte puţini.

De asemenea, managerul spune că a fost refăcut site-ul teatrului, care arată acum aşa cum ar trebui. În plus, acesta spune că numărul de spectatori a fost dublat şi că se continuă colaborarea cu Uniunea Artiştilor Plastici, prin expoziţiile de pictură sau sculptură găzduite de teatru.

 

 

 


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Mihai Ranin, managerul Teatrului Municipal: “Încet, încet, spectacole care au reprezentat ceva în istoria acestui teatru revin“

  • 10 februarie 2014 at 9:09
    Permalink

    NU, NU ,NU sunteti dv. fondatorul acestui Teatru domnule Ranin, cind ati fost adus, repet ,ADUS, de catre domnul Corneanu si Domnul Teodor Vasiliu de la teatrul din Sibiu acest teatru Tonu Bulandra functiona cu actori profesionisti cu director si toata structura unui teatru. Daca dai cu var si pui perdele nu inseamna ca ai fondat un teatru domnule Ranin. Incercati sa mai face-ti si concursuri pentru ocuparea posturilor vacante domnilor politicieni. dar adevarate nu pe pile si relatii.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro