„Meteorizi, meteori şi meteoriţi pe cerul României”, o carte scrisă de elevi şi profesori

Un nou volum de carte, apărut sub egida Societăţii Astronautica Târgovişte, scrie o nouă filă în istoria spaţiului cosmic. Este vorba despre cartea „Meteorizi, meteori şi meteoriţi pe cerul României”, o carte apărută în cadrul proiectului didactic Şcoala şi Cosmosul, la Colegiul Naţional Constantin Carabella şi semnată de o echipă de profesori şi elevi ai acestui liceu.

Este vorba despre profesorii Ioan N.Radu, preşedintele Societăţii Astronautica Târgovişte, profesor de fizică Niculina Simionescu şi elevii Ioana Marin, Diana Păun, Lucian Păun.

Cartea, lansată ieri la C.N.C.Carabella, reprezintă, aşa cum spune profesorul Ioan Radu, contribuţia modestă a elevilor unei clase de matematică-informatică, membrii ai Societăţii Astronautica Târgovişte, cărora li s-au prezentat în cadrul orelor de curs cunoştinţe de astronomie, la sărbătorirea a 90 de ani de la înfiinţarea colegiului târgoviştean.

Lucrarea este destinată tinerilor pasionaţi de astronomie, de cunoaşterea mai temeinică a fenomenului stelelor căzătoare, a evoluţiei acestui fenomen în ţara noastră, de diferenţa între meteoroizi, meteori şi meteoriţi, de îmbogăţire a cunoştinţelor legate, în general de spaţiul cosmic.

„Meteorizi, meteori şi meteoriţi pe cerul României” este una dintre puţinele cărţi de gen apărute într-un domeniu destul de abordat.

În cuprinsul său, cartea abordează problema meteoroizilor, a meteorilor, metode de observare a cerului, curenţii meteorici, meteoriţii, bolizii, protecţia de pericolul meteoroizilor, primele însemnări meteoroitice în ţara noastră, meteoriţi pe teritoriul României, un mic dicţionar tematic de astronomie şi alte teme de interes.

  carabella

coperta 2 New Image


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro