Marea durere a Taberei internaționale de pictură din Dâmbovița! Județul nu are un spațiu pentru o expoziție de artă

Distribuie:
  • Tabăra de Pictură din județul nostru care a reunit artiști din India, Siria, Ucraina și România

Ieri, 23 iunie a avut loc deschiderea celei de-a 3-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură, organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Tematica ediţiei de anul acesta este „Lăcaşuri de cult din judeţul Dâmboviţa” şi urmăreşte punerea în valoare a celor mai frumoase lăcaşuri de cult din judeţul nostru, simboluri ale spiritualităţii ortodoxe româneşti, monumente istorice şi bijuterii arhitecturale ale patrimoniului cultural local.

La această tabără  participă artiști din: India, Siria, Ucraina, Piatra Neamț, Vatra Dornei și Galați. Dhruba Mazumder, venit din India, a spus ca s-a îndrăgostit de arhitectura bisericilor din România când a cunoscut-o pe soția sa, care este româncă, La fel și Draie Samăr, care vorbește foarte bine limba română și este stabilita la noi în țară de 21 de ani.

Operele de artă realizate de către ei vor putea fi apreciate sâmbătă, 29 iunie 2019, la ora 18:00, la Muzeul de Istorie.

Sub contextul acestui eveniment, artistul Mihai Șerbănescu și-a spus nemulțumirea, aceea ca suntem printre singurele județe care n-au o expoziție de artă. Acesta a fost susținut de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, care a spus că se va gândi serios la acest lucru.

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro