LUMEA FĂRĂ MASCĂ – Constantin CIUCĂ – Bucăți de viață…

O, TEMPORA!  – Un lucru pe care l-am observat cât am stat în Fes, fosta capitală regală a Marocului, e că acolo ești la fel de contemporan dacă ieși la plimbare într-un Audi de ultimul tip sau pe un cal, cu iataganul la șold și cu hamgerul la brâu.

NU TE AMBALA!  – Există femei care se înfierbântă atât de ușor încât, numai dacă le atingi cu un deget… Tu, desigur, nu ai niciun merit în treaba asta, altul decât de a te afla acolo, dar reacția asta a lor te poate face cu ușurință să crezi că ești vreun irezistibil în urma căruia vin zeci de ambulanțe ca să culeagă femeile căzute. Revino-ți!

PARAMEDICALĂ – Deși pare greu de crezut, există femei după plecarea cărora ai nevoie de terapie pentru a reînvăța mersul.

FEROCITATEA DRAGOSTEI –DIN GÂNDIREA NEAMULUI – Sunt singurul om de pe Pământ căruia i se vede buricul din spațiu.

UN AVANTAJ – Mersul de mână cu femeia iubită prin oraș este foarte avantajos la traversarea străzii, pentru că te poți trage unul pe altul înapoi dacă nu ai văzut mașina la timp. Și apoi te hlizești la ea și zici: „Vezi, era să ne calce mașina!”  Și ea se hlizește la tine și zice: „Da, măi, ai văzut?”. Și râzi. Și o pupi. Și traversezi în siguranță.

ADN – Fiecare familie își are propriul ei zgomot genetic, supărător.

O ESCROCHERIE – Trebuie să fac o mărturisire: eu port ilegal vârsta pe care o am! He he he, și uite așa mă uit la filme pentru adulți ca și cum aș avea voie!

CUM MI-AM CĂUTAT EU FEMEIA – Nu mi-a trebuit niciodată o super-femeie de copertă. Și nici cumințenia angelică a unei fecioare de mânăstire. Ce am căutat a fost cutremurul adânc şi tulburător al unei sincerități profunde şi al unei frumuseți calde şi neostentative…

LIPSEAM DE UNDEVA – Stăteam astăzi de dimineață pe scaunul de la birou și simțeam că lipsesc de undeva. Simțeam adică că undeva era un loc din care eu lipseam dar nu puteam deloc să îmi dau seama de unde. Mă răsuceam pe scaun, mă uitam pe pereți și îmi ziceam: Măi, de unde lipsesc eu oare la ora asta? Abia după trei ore de mers cu mașina, când am ajuns la lacul Bâlea, mi-am dat seama!

A MOMENTARY LAPSE OF REASON – Mă mai întreabă din când în când lumea cu ce mă ocup. Sunt încurcat de fiecare dată. E singura întrebare despre mine la care nu ştiu să răspund.

CONSTANTIN CIUCĂ este un foarte cunoscut poet, prozator și, desigur, fost profesor de „Carabella”… Puteți să citiți mai multe texte ale autorului pe www.kuppi.ro

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro