IPOTEZE DE LUCRU – Iulian MAREȘ – Lumea noastră în patru secvențe

1. „Sute de foști senatori și deputați, de la toate formațiunile politice, au dat în judecată instituțiile pe care le-au reprezentat, pentru a-și recâștiga privilegiile. Aceștia cer anularea actului normativ adoptat în martie, care consfințea eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Politicieni importanți ieșiți la pensie, foști prim-miniștri, miniștri și baroni locali ai ultimelor decenii și-au dat în sfârșit mâna, de dragul banilor. Susțin că alții făceau afaceri în timp ce ei guvernau și legiferau pentru binele țării. Petre Roman, Teodor Meleșcanu, Adrian Năstase, Gabriel Oprea, Victor Babiuc, Eugen Nicolicea, Dumitru Buzatu, Petre Daea, Gheorghe Funar, Gheorghe Ariton, Victor Paul Dobre sau Dan Ilie Morega sunt câteva dintre numele cele mai cunoscute de pe listele reclamanților.”

Tagma jefuitorilor… Au ajuns să creadă că li se cuvine. Dacă statul român, prin minunatele sale instituții, nu va fi capabil să reziste acestui asalt imoral la modul cel mai flagrant, atunci contractul social va fi, iremediabil, o glumă sinistră. Atunci România va fi, oficial, stat capturat.

2. Școli sigure pentru copiii noștri… Municipiul Târgoviște este pe cale să devină singurul municipiu reședință de județ din România unde sunt obținute autorizații pentru securitate la incendiu la toate unitățile de învățământ care necesită acest lucru! Astfel, începând cu anul 2018, au fost obținute nu mai puțin de 14 autorizații pentru securitate la incendiu la unitățile de învățământ din oraș, la acest moment fiind în curs de obținere autorizația și la ultima școală care mai are nevoie. Detectoare de fum, detectoare de căldură, centrale de incendiu, uși rezistente la foc, sisteme de automatizare la ferestre, butoane de panică, sirene interioare, sirene exterioare, gospodării de apă, reprezintă numai câteva dintre componentele instalațiilor care vizează securitatea la incendiu, realizate fie ca parte a unor investiții mai ample de reabilitare a unităților de învățământ, în special pe fonduri europene, fie în cadrul unor proiecte separate având ca obiect tocmai obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu.”

Singurul municipiu din România, da? Pentru toate școlile din oraș, da? De aceea am mers la Târgoviște cu delegația de la Fierbințti-Târg. Aici nu e niciun gram de politizare, doar am vrut să se vadă că se poate. Durează ani, se fac eforturi, costă foarte mult, dar se poate.

3. Asociația Balkan Development Support a fost selectionată pentru una dintre cele șase burse pe care ARC România le acordă în cadrul Conferinței Naționale de Fundraising, Ediția 2021. Vom lua parte la atelierele programate în intervalul 12-13 mai, pentru a învăța de la profesioniști cum se organizează eficient campaniile de colectare a fondurilor și cum se gestionează optim relațiile cu donatorii, inclusiv în perioada de pandemie.

4. România are tineri minunați, ale căror idei sunt înaintea societății din care fac parte. Sunt inteligenți și cunosc multe lucruri despre lumea de azi și lumea de mâine. Ei reprezintă viitorul. Eu mă bucur că i-am întâlnit. În urmă cu 5 ani, vedeam prima oară acest fenomen în creăț de la ei că poți crede firesc într-un viitor al performanței, individuale și colective. Fără încrâncenare, fără eforturi în zadar… Se poate și așa, culmea, în România – „the land of no choice”, cum s-a spus uneori, parțial pe bună dreptate. Mi-a luat 4 ani ca să ajung în stadiul în care și eu pot să contribui la acest fenomen. Spun asta, pentru că unii se întreabă de ce fac ceea ce fac. Uite, pentru că trebuie…

IULIAN MAREȘ este jurnalist, absolvent de științe politice și, desigur, absolvent de „Carabella” târgovișteană…

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro