IPOTEZE DE LUCRU – Iulian MAREȘ – Despre o luptă de septembrie

Distribuie:

Suntem parte a unei lupte care se duce în toată țara. Este o luptă în care, aparent, se confruntă partide politice și candidații lor. În realitate, este vorba de controlul asupra resurselor.

 

Țara are multe resurse, iar cele vizate imediat sunt cele financiare și cele umane – adică banii colectați ca taxe și impozite de pe urma cetățenilor, banii pe care noi îi plătim statului, în fiecare an. Banii aceștia se adună în bugete, unul central și multe locale. Bugetele sunt administrate de cei pe care noi, cetățenii cu drept de vot, îi alegem să ne conducă.

 

Dacă ne dorim să trăim bine în țara noastră și în orașul nostru, atunci trebuie să ne alegem în frunte oameni pricepuți și cinstiți, care să fie capabili să administreze spre binele nostru grămada de bani pe care noi o plătim statului. Altfel, cei pe care îi alegem vor căuta să tragă din acești bani partea lor și partea cuvenită celor care i-au pus în funcții de conducere. Și vor reuși, de cele mai multe ori, deoarece odată ajunși la conducere vor face tot posibilul ca noi, cetățenii, să nu realizăm ce se întâmplă cu banii pe care i-am lăsat pe mâna statutului.

 

Știu că mulți dintre dumneavoastră sunteți oameni de bună-credință și tot ce vreți este binele comunității din care facem parte. Din acest motiv, vă rog să vă gândiți ce înseamnă exact binele comunității. Să vă gândiți cum e viața noastră în oraș și cum ar putea să fie. Să vă gândiți cum stau lucrurile în alte părți, mai aproape sau mai departe. Dați-mi voie să cred că nu se poate construi viitorul cu oameni ai trecutului. Viitorul, așa cum se arată a fi el, ne cere să avem la conducere oameni competenți și cinstiți.

 

Nu mai putem să ne bazăm părerile și votul pe vorbe precum „a furat, dar a și făcut”. Pentru că de furat, a furat de la noi toți. Și dacă a făcut, a făcut mult pentru el și puțin pentru noi. Iar asta se vede zi de zi.

 

Să nu ne mai furăm singuri căciula. Să nu ne mai mulțumim cu puțin. Dacă noi am prins vremurile pe care le-am prins, cu greutăți, cu chin, copiii noștri să trăiască bine și fericiți. Fără grija zilei de mâine, fără să fie la mila unui jupân, fără să stea o viață pe salarii date din ce rămâne.

 

Asta începe cu banii pe care îi dăm la stat, la bugetul local al primăriei. Banii ăia trebuie să lucreze pentru noi și din banii ăia să nu se mai facă risipă. Ce plătim, să se întoarcă în beneficiul nostru. Mult mai mult decât până acum. Votați cu grijă și cu judecată, pentru că votați pentru patru ani de acum încolo. Patru ani din viața dumneavoastră pe care nu vi-i dă nimeni înapoi. Să treacă cu folos!

 

IULIAN MAREȘ este jurnalist, absolvent de științe politice și, desigur, absolvent de „Carabella” târgovișteană…

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro