Întâlnire fructuoasă a arhitecților din țară și străinătate în cadrul Retrospectivei Anualelor de Arhitectură

Între 7 și 8 septembrie au avut loc Retrospectiva anualelor de arhitectură ale filialei Muntenia-Vest și Dialogul filialelor Ordinului Arhitecților din România. Evenimentele au reunit lucrări de arhitectură din filialele Dobrogea, Dunărea de Jos și Argeș, gazdă fiind filiala Muntenia- Vest Dâmbovița.

Oaspete de onoare a fost vice-președintele Uniunii Internaționale a Arhitecților, r II, Nikos Fintikakis, vechi prieten al orașului datorită colaborării cu prof. univ. Nicolae Olariu de la Universitatea Valahia din Târgoviște.

Colegii arhitecți l-au întâmpinat la Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară din cadrul Campusului Universității Valahia, unde toți participanții la întâlnire au fost impresionați de tehnologiile actuale de producere a energiei alternativă (panouri solare și sisteme eoliene), precum și modalități de implementare a acestora în cadrul arhitecturii contemporane (fațade ventilate și brise soleil).

În urma discuțiilor cu reprezentanții Universității Valahia prezenți au fost identificate posibilitățile multiple de colaborare între cele două instituții – OAR și UVT.

Grupul de arhitecți a vizitat și punctul de atracție al orașului nostru, Ansamblul Monumental Curtea Domnească.

Dialogul filialelor Ordinului Arhitecților din România

Deschiderea expoziției urbane „Dialogul filialelor OAR” în spațiul pietonal al Centrului Vechi, vis-a – vis de Școala populară de Arte, a avut loc pe 7 septembrie. La expoziție au fost prezentate lucrări recente de arhitectură din Constanța, Pitești, Galați, dar și lucrări din concursul Casa Mică/ Casa Cuib, competiție anuală dedicată studenților și tinerilor arhitecți.

Au fost rostite alocuțiuni de către reprezentanții filialelor, iar Nikos Fintikakis a apreciat în mod deosebit ideea de a ieși în spațiul public urban al Centrului Istoric, acesta fiind unul dintre obiectivele principale ale Uniunii pe care o conduce.

Toate filialele prezente vor fi sprijinite de conducerea UIA pentru jurizarea viitoarelor concursuri anuale/ bienale de arhitectură, a dat asigurări Nikos Fintikakis.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro