Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

Îndemn pentru români!

Ieri seară, de Ziua României, Vasile Lupaşc a lansat ultima sa carte – „Prin Iadul Tătarilor”, lectura Marcel Iureş. Cu această ocazie a reuşit să însufleţească încă o dată ideea de  românism celor care i-au fost alături. 

„Lansarea de astăzi, restrânsă ca avengură,  nu s-a vrut a fi neapărat un eveniment cultural, cât mai ales un fel de a spune ”Mulţumesc!” celor care au susţinut acest proiect de readucere a istoriei naţionale în atenţia marelui public. Am avut marea bucurie şi onoare să lucrez cu personalităţi marcante din diverse domenii: actorii Mircea Albulescu, Marcel Iureş, Ovidiu Cuncea, campionul mondial de box Mihai Leu, Adi Igrişan de la Cargo, stareţul Mănăstirii Comana, regizoarea Martha Marmeliuc şi nu puteam lăsa să treacă ziua naţională fără a mulţumi acestor oameni care cred cu toată tăria în puterea României de a renaşte! Va urma o lansare naţională în Bucureşti şi apoi evenimente similare în oraşele mari ale ţării. De la oamenii menţionaţi mai sus, fără excepţie, am auzit aceeaşi idee. Trebuie să ne unim, să ne strângem în proiecte utile ţării, cât mai mulţi oameni care avem ceva de oferit. Este singura noastră şansă să ne recâştigăm respectul ca naţie! Prin readucerea în faţa copiilor a istoriei, le vom da forţa necesară să se mândrească de faptul că sunt români.”

Gabriel Cristache, directorul GazetaDâmboviţei.ro a vorbit în deschiderea evenimentului.

„Nu puteam rata acest moment extraordinar. Prietenul meu, Vasile Lupaşc, mi-a zis că de 1 decembrie, vrea să se întoarcă în timp şi să-i ajute şi pe ceilalţi din jurul lui să o facă. De ce printr-o carte audio? Pentru că din păcate tineretul refuză să mai citească o carte. Să-şi ducă acest CD în maşină şi să asculte povestea adevărată a poporului român e mai simplu. Şi poate aşa vor fi convinşi că merită să dea o şansă cărţii. Aceste cărţi audio sunt şi pentru cei care nu ştiu încă să citească. Ei trebuie să cunoască de asemenea de unde ne extragem energia, de unde am apărut noi, ca popor. Şi la ce bun ar fi cuvintele, dacă în spatele lor nu ar fi o voce care să le dea greutate. Iar această voce aparţine lui Marcel Iureş, la fel cum pentru celelalte CD-uri aparţine lui Mircea Albulescu. Să ne bucurăm că Vasile Lupaşc a apărut în viaţa noastră pentru că el, prietenul meu, a fost cea mai frumoasă surpriză care mi s-a întâmplat în ultimii ani. El mi-a demonstrat că poporul român, din care ne tragem, are ceva de arătat. Trebuie doar să credem în valorile noastre.”

Cărţile târgovişteanului Vasile Lupaşc se găsesc în librării sau pot fi comandate pe internet, de pe site-ul www.legend-of-vlad.ro.

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media