EDITORIALUL DE LUNI – Nicolae STAN – În ceață

Iată o zicere din care s-ar putea învăţa ceva, deşi nu este, cum ar fi fost bine şi frumos, din zilele noastre deştepte şi profunde: „A sufla în flaut nu înseamnă a cânta; trebuie să mişti şi degetele.” (Prea echilibratul Goethe)

Fiind asediat zilnic, ca şi voi, de ştiri, informaţii, declaraţii ale diverşilor demnitari, conferinţe de presă, televiziuni şi radiouri, toate despre viaţa noastră, şi văzând multitudinea de contradicţii, de idei absolut nefundamentate, de discursuri ignare, lipsite de orice logică, inclusiv aceea, aparte, oferită de instincte bune, sănătoase, omeneşti – am ajuns în mod natural la o concluzie simplă: viaţa comunitară românească este acaparată, în majoritate, de inşi prostănaci, neştiutori în toate, incoerenţi, care, plini de tupeu specific celor cu minte puţină, s-au „dedicat” politicii româneşti, adică acelei ştiinţe rarisime de a iluziona, de a păcăli, de a înşela cuvântul dat, pentru că asta-i politica pentru ei: scamatorie, amăgire, pentru care trebuie să ai înclinaţii naturale.

Iar aceşti imbecili ne conduc, ne dau reguli şi legi, toate după chipul lor descris mai sus, bătându-şi joc de un popor prea îngăduitor, prea dedat autoamăgirii. Cine-i de vină? După mine, simplu spus, conducerile partidelor: neghioabe, necoapte, neroade, puse pe furtişaguri, care-şi atrag adepţii după asemănarea lor.

Din această baltă sulfuroasă e greu de ieşit, mai ales că de cântecele lor mincinoase se dau în vânt mulţi dintre noi, din simplul şi tradiţionalul obicei de a spune da al românului, de a pupa fese moi şi sus-puse, de a merge unde-i duce vântul.

Un exemplu, dintre cele foarte multe…Eu n-am mai văzut atâta prostie, că neprofesionalism e puţin spus, ca-n „discuţiile” despre pensii de la televizor. Pur şi simplu, acolo s-au adunat inşi care nu ştiu despre ce vorbesc, în frunte cu moderatorii. Turcan a lansat ideea absolut stupidă că nu se pot mări pensiile din cauza dosarului cu şină. Urmuzian. Dosarul cu şină e bazal, primar, Fiecare calculare de pensie, după acest dosar, se termină cu un punctaj final. Să zicem că el este 2. E, acest 2 se înmulţeşte cu valoarea în bani a punctului de pensie care e stabilită, prin lege, de guvern. Acum e 1442 lei. Deci calculul e simplisim. Cum o fi ajuns această ministresă olimpică la matematică, aşa cum se vântură pe-aici? Poate olimpică pe clasă, cel mult. Ce mai, e jale, majoritatea pensionarilor au până în 2000 lei pe lună, cu care mori de foame, efectiv. Dar USR-PLUS nu înţelege nimic. Că de PNL m-am lămurit, dacă n-are pe nimeni capabil să înţeleagă cum funcţionează sistemul de pensii..

Nicolae STAN este un foarte cunoscut prozator, membru al Uniunii Scriitorilor, absolvent de Filosofie la Universitatea din București…

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro