EDITORIALUL DE JOI – Bogdan CIUCLARU – Trage-mă cu sania!

Din orice loc, din orice timp și sigur o să mă vezi zâmbind! Una dintre cele mai puternice amintiri, cu unul dintre bunici, e că într-o iarnă m-a tras cu sania. Nimic ieșit din comun și totuși magic! Din câte realizez acum, niciun detaliu banal sau senzațional nu am pus la păstrare, la pachet, cu-această ispravă și totuși am „indexat-o” ca fiind memorabilă.

Cu vreo doi ani în urmă, am primit pe telefon o secvență asemănătoare, cu o mică schimbare de personaje. Bunicul e acum taică-miu, iar pe sanie este fiul meu. Nu îmi stă mie neapărat în reflex să dau sfaturi despre cum și unde se mai găsește fericirea, dar cred că o cale la îndemână ar fi să alunecăm spre ea cu sania.

Cum adică? Și la propriu și la figurat ar trebui să ne găsim mai des urcați pe o sanie, să cedăm puțin controlul și să ne jucăm, să ne prostim și să facem fix acele lucruri mărunte și ireal de prețioase.

Avem nevoie de joacă, avem nevoie să întreținem în noi, dar și în rândul celor din jurul nostru, predispoziția asta de a ne consuma timpul cu niște copilării. Niște copilării care, de fapt, sunt niște excelente catalizatoare pentru toate cele serioase ale cotidianului.

La un bloc-două distanță de tine și de mine se află sigur-sigur un deal. Nu rata ocazia de a te urca pe el, iarnă de iarnă. Și spune-ți: trage-mă cu sania, viață! Și amintește-mi mai târziu, în trafic sau la birou, de secundele în care am reușit să fiu fericit și mulțumit cu atâta lucru!

BOGDAN  CIUCLARU este jurnalist, om de radio, și este, peste  toate, absolvent de CARABELLA târgovișteană…

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro