EDITORIALUL CULTURAL – Gabriel ENACHE – Indagatoris

Așteptări în roșu

note despre culorile ce își așteaptă așezarea în poveste

   Curcubeul poate fi prins în cuvinte, iar cuvintele pot spune despre el și despre aparițiile și culorile lui, dar nu îi pot ghici și memora așteptările, nu îi pot ține la suprafață corpul greu pe care el, arcuit, îl sprijină de pământ oferindu-i curbura lui înălțată. Corpul lui sprijinit nu și-a găsit așezarea, dar și-a desăvârșit alungirile care îi fac vizibile suplețea și întreaga lumină a ei, toată explozia și strălucirea ce pot să încapă dincolo și dincoace de aceste silențioase curburi.

   Am prins fragmente de lumină în unele cuvinte, în corpul lor care avea nevoie să își facă vizibile strălucirile, unduirile corpului lor făcut vizibil de această stare a luminii, de strălucirile impuse de ea și de toate așezările ei în corpul acesta scris.

   Am deranjat intenționat anumite așezări ale intensului roșu cuprins în corpul acestor așteptări, le-am intuit deruta și am menținut-o atâta timp cât am putut pentru a le reașeza și potrivi noile simțuri, noile perceperi ale lor care s-au născut datorită acestor apropieri.

   Am desprins anumite forme de roșu de pe suprafețele pe care se așezase și le-am pus în stările în care așteptarea se poate muta, în bucuria apropierii care urmează firesc și care va reuși astfel să anihileze partea cea dură, partea cea rea, și mai departe să transforme totul în împliniri care se vor căuta și vor spune în cuvinte despre toate aceste căutări, despre așteptările lor și despre toate cuprinderile ulterioare care se vor muta în corpuri, în corpuri ce își vor desfășura contururi clar desenate și care de noile forme în care aceste apropieri de culori vor fi acceptate. 

 

GABRIEL  ENACHE  este licențiat al Facultății de Litere, Universitatea București, are un master în antropologie, e jurnalist cultural, poet, prozator și eseist…

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro