EDITORIALUL CULTURAL – Gabriel ENACHE – Indagatoris

Aniversarea

pentru Adina Dinițoiu și Raul Popescu

Aniversările exclud exclusivitățile și propun o stare de bucurie contagioasă, o alăturare care poate să propună împărtășirea, și mai departe tot ce poate continua și rezulta în urma conștientizării, aprofundării și asumării acestor stări, ale acestor stări completate firesc de sentimente, de acelea care îmbogățesc și care bucură cu adevărat.

Revista on-line Literomania a împlinit patru ani și a ajuns la numărul 200(două sute), prilej de a privi cu drag și cu admirație tenacitatea și bucuria amplificată de ea de a o ține în viață și cuceritoare de la începuturile ei și până acum. Într-un fel, sau în mai multe, editorii ei au reușit să propună publicului o publicație serioasă, elegantă și ambalată în acel firesc pe care literatura, arta, cultura de calitate le propun și le pun la îndemâna celor care le caută cuvintele, textele, stările.

Adina Dinițoiu și Raul Popescu au ținut foarte sus standardele acestei publicații, s-au putut întotdeauna vedea și citi rezultatele acestor atitudini deosebite ale lor făcute vizibile pe această insulă culturală descoperită și așezată pe harta cunoașterii de ei. Toate eforturile pe care le-au depus le sunt răsplătite de împletirea tuturor acestor bucurii completate de trăirea lor, de toate aceste împliniri și (re)cunoașteri. Insula Literomania este una deschisă, așezată de acum în plină lumină și este dispusă să își lase teritoriul să fie explorat și cunoscut în amănunțime, și are de acum disponibilitățile de a-și lăsa anumite reflexii să răzbată mai departe de hotarele ei. Editorii nu au impus limite constrângătoare sau eliminatorii, dimpotrivă.

Literomania a intrat încet și în siguranță îm bătaia propice a vânturilor bune pentru ea, s-a pus la dispoziția furtunilor care au bântuit-o și a învățat să le facă față tuturor cu acea siguranță și putere pe care ți le dau încrederea și curajul lucrului bine făcut și corect așezat în tiparele lor.

Literatura și-a găsit în publicația Literomania locul bine dispus și așezat să îi găsească locuri pentru găzduire, pentru aducerea ei în locurile în care vizibilitatea este bună, iar receptarea se poate face în cele mai clare și mai bune condiții.

Adina Dinițoiu și Raul Popescu au crezut și au îndrăznit, au făcut ca aceste două calități ale lor să se poată face văzute, să se poată manifesta pe acest teritoriu cultural bine pregătit și pus la dispoziția celor care vor și care îndrăznesc să pășească pe aceste suprafețe. Trebuie să facem în așa fel să le putem spune că munca și eforturile lor sunt admirabile și că rezultatele sunt pe măsură.

Trebuie să știe că există aprecieri și cititori. Trebuie să știe că ceea ce fac ajunge de foarte multe ori unde, la cine și așa cum își doresc. Trebuie să poată să meargă mai departe și trebuie ca eforturile lor să fie cât mai cunoscute și cât mai vizibile.

La mulți ani, Literomania!

GABRIEL  ENACHE  este licențiat al Facultății de Litere, Universitatea București, are un master în antropologie, e jurnalist cultural, poet, prozator și eseist…

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro